9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă, pe făraş

Piţurcă, pe făraş

După ultimele rezultate din preliminariile CM, naţionala României nu mai are şanse de a se califica, motiv pentru care oficialii FRF vor să-l determine pe Piţurcă să-şi rezilieze contractul cu federaţia. „Concluzia raportului prezentat privind activitatea lui Victor Piţurcă la conducerea tehnică a echipei naţionale a fost ca acordul cu acesta să fie reziliat pe cale amiabilă (…) Lui Victor Piţurcă i se va face propunerea de a-şi rezilia pe cale amiabilă contractul cu FRF, urmând să primească 250.000 de euro, considerând că pentru munca pe care a depus-o este o ofertă rezonabilă", a precizat ieri Ionuţ Lupescu, într-o conferinţă de presă.

Conform contractului, selecţionerul ar putea primi 500.000 de euro în cazul în care contractul este reziliat unilateral de FRF. „Voi vorbi cu Piţurcă şi sper să înţeleagă această situaţie. Cred că oferta noastră de 250.000 de euro pentru încheierea contractului este rezonabilă (…) Dacă Piţurcă nu este de acord, el se poate adresa justiţiei şi atunci ne vom judeca, dar eu cred că nu ar fi bine să se ajungă în justiţie", a completat Lupescu.

Directorul general al FRF a ţinut, totodată, să-i mulţumească lui Piţurcă pentru activitatea sa la cârma echipei naţionale. „Să nu uităm că Victor Piţurcă a obţinut trei calificări la turnee finale: în 1998, cu naţionala de tineret, la CE; în 2000, cu naţionala de seniori, la Euro, şi în 2008, cu prima reprezentativă, tot la CE. Consider că Victor Piţurcă este printre cei mai buni selecţioneri pe care i-a avut echipa naţională, pe aceeaşi linie cu Anghel Iordănescu, care a avut trei calificări la turnee finale", a menţionat oficialul FRF.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că Ionuţ Lupescu a fost mandatat pentru încheierea pe cale amiabilă a contractului cu Piţurcă, apoi tot el (Lupescu) va purta discuţii cu viitorii candidaţi, urmând ca, până în 10 mai, să existe propuneri de analizat pentru viitorul selecţioner.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS