16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCostea I, Costea II, îi băturăm pe căţei!

Costea I, Costea II, îi băturăm pe căţei!

Universitatea Craiova – Dinamo Bucureşti 2-0

Au marcat: Fl. Costea ‘20, M. Costea ‘35.

Stadion „Ion Oblemenco", spectatori: 24.000.

„U" Craiova: Bornescu – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski (‘58, Bărboianu), Şoavă, Wobay – M. Costea (‘84, Gîngioveanu), Fl. Costea (‘89, R. Barbu).
Antrenor: Nicolo Napoli.

Dinamo: Lobonţ – Blay, Tamaş, Moţi, Bruno Simao – Torje (‘52, M. Niculae), N’ Doye (‘17, Boştină), Papa Malik (‘88, Mitea), Ad. Cristea – Cl. Niculescu, Dănciulescu.
Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonaşe galbene: Dănciulescu, Tamaş.

Cartonaş roşu: Cl. Niculescu ‘69.

Au arbitrat: Cr. Balaj – Oct. Şovre şi D. Mudura.

Fraţii Costea au adus victoria mult visată Universităţii, într-un meci în care ex-craioveanul Claudiu Niculescu a fost eliminat pentru că l-a călcat intenţionat pe Dănănae.

Cântăreţi, artişti, oameni politici, oameni de fotbal sau simpli microbişti au luat aseară cu asalt stadionul „Ion Oblemeco", acesta dovedindu-se prea mic pentru derbiul Universitatea – Dinamo. Startul meciului a fost salutat de Peluza Sud printr-un spectacol pirotehnic deosebit, cu fumigene şi torţe, atmosfera fiind una de spectacol. Prin perdeaua de fum iscată, spectatorii abia au văzut ocazia dinamoviştilor din minutul doi, când senegalezul N’Doye a şutat puternic la colţul scurt, dar Bornescu a fost atent şi a respins în corner. Apoi, a urmat o perioadă de tatonare, cu Universitatea Craiova ceva mai insistentă, fără a pune în pericol poarta lui Lobonţ. „Pisica" a fost însă în pom la faza din mintul 20, când juveţii au reuşit să deschidă scorul. Florin Costea a şutat din afara careului, Lobonţ a respins în lateral, mingea a ajuns la Prepeliţă, acesta din urmă a centrat în
mijlocul careului, de unde Briliantul Craiovei a reluat pe spate, la colţul lung, portarul dinamoviştilor rămânând ca la dentist. Coşmarul bucureştenilor a continuat, şi în minutul 35 stadionul avea să „explodeze" pentru a doua oară, la o fază lucrată de fraţii Costea. Florin a luat o minge pe cont propriu, a trecut de Blay şi Moţi apoi a şutat de la 16 metri, Lobonţ a şters mingea, care a lovit bara şi a revenit în careu, de unde Mihai, pe fază, a punctat pentru 2-0. Scor cu care s-a intrat la cabine, deşi „câinii" au mârâit şi ei o dată, Claudiu Niculescu (‘42) nimerind transversala din lovitură liberă.

 

Niculescu, gest primitiv

 

Partea a doua a jocului a început cu o mare ocazie a Universităţii, Florin Costea ratând şansa majorării scorului. După ce l-a depăşit elegant pe Tamaş, atacantul Craiovei a vrut să-l dribleze şi pe Lobonţ, dar portarul dinamovist i-a furat mingea din picior, reuşind să reţină. Oaspeţii au ripostat prin Ad. Cristea, care a reluat din foarfecă pe centrul porţii, Bornescu reuşind să prindă mingea. Neputincios în faţa apărătorilor craioveni, Niculescu, jucător care anunţase că e gata să înscrie în poarta Ştiinţei, şi-a arătat „valoarea" în minutul 69, când l-a călcat intenţionat pe Dănănae şi a fost eliminat pentru gestul său primitiv de arbitrul Balaj. Rednic i-a aruncat în luptă pe experimentaţii M. Niculae şi Mitea, în timp ce Napoli, care, tactic a gândit foarte bine jocul, a răspuns cu Bărboianu, Gîngioveanu şi Radu Barbu, „leii" tineri, care au învăţat de mici să nu lase nici o şansă adversarului, mai ales când acesta se numeşte Dinamo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

129 COMENTARII