24.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii s-au „antrenat“ în carieră şi au postit

Pandurii s-au „antrenat“ în carieră şi au postit

Pandurii – Steaua

Stadion „Municipal“, astăzi, ora 21.00.

Formaţii probabile:

Pandurii: Mingote – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Grecu – Hidişan, Murgan, Stângă, Stancu – Tremonti, Raskovic. Antrenor: Sorin Cîrţu.

Steaua: Zapata – Baciu, Goian, Tudose, P. Marin – Nicoliţă, Ov. Petre, Toja, Semedo – B. Stancu, Kapetanos. Antrenor: Marius Lăcătuş.

Vor arbitra: Ov. Haţegan – S. Caia şi M. Toderici.

Preşedintele pandurilor, Marin Condescu, a apelat la o metodă inedită pentru a-şi motiva jucătorii înaintea partidei cu Steaua: i-a plimbat prin carieră, printre excavatoare, arătându-le cum se câştigă banii. Condescu i-a dus şi la Mănăstirea Strâmba, una dintre cele mai vechi din Gorj, unde jucătorii au servit mâncare de post. „A fost o zi mai liberă. I-am dus să vadă cum stau lucrurile. Mulţi dintre ei au văzut pentru prima dată o carieră", a spus Condescu. „Am petrecut o după-amiază plăcută. Am mers în carieră şi la Mănăstirea Strâmba. A încercat să ne ridice moralul înaintea meciului cu Steaua şi să ne arate cum se câştigă banii, să conştientizăm că trebuie să-i facem fericiţi pe mineri", a spus căpitanul Florin Stângă.

 

Cîrţu, dispus să plece

 

Antrenorul Sorin Cîrţu crede că nu mai poate gestiona situaţia de la Pandurii. „Poate altcineva organizează mai bine treaba, are mai multă şansă. La noi toate necazurile vin pe bandă rulantă, accidentări, suspendări, jucători indisciplinaţi. Eu oricând pot să plec, poate şi după meciul cu Steaua. Nu ştiu dacă pot să îndrept lucrurile, sunt sceptic. Nici o victorie cu Steaua nu ar rezolva problemele. Poate aşa e scris, nu vrea Dumnezeu să fiu antrenor aici. Sunt nişte probleme pe care eu le simt. Când jucăm în deplasare arbitrează Ivan, Danşa sau mai ştiu eu cine, iar acasă Tudor, Corpodean, Haţegan. Sunt anumite mişcări în fotbalul românesc. Lumea cealaltă îşi organizează foarte bine meciurile. Probabil, sunt jocuri, aşa văd, aşa simt, aşa cred. Şi atunci de ce
să-mi fac sânge rău?", a afirmat Cîrţu. Cel puţin la meciul cu Steaua, Sorin Cîrţu nu joacă cu presiunea rezultatului. „Meciurile decisive pentru Pandurii urmează după meciul cu Steaua, cu Gaz Metan Mediaş, cu CS Otopeni, cu Gloria Buzău. Nici pentru Sorin Cîrţu nu este decisiv, în sensul în care nu are nici un fel de presiune de a câştiga", a afirmat Marin Condescu. Pandurii Târgu Jiu are mari probleme de lot înaintea jocului de astăzi cu Steaua, Cîrţu fiind nevoit să improvizeze în compartimentul defensiv, unde Rusu este suspendat, iar Martinovic şi Cardoso sunt accidentaţi. Vancea este şi el absent după ce a suferit o ruptură fibrilară la Piteşti.

 

Iordache, exclus din lot

 

Ilie Iordache a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată şi exclus din lot de către conducerea clubului. „Iordache are o mare problemă, ori e amnezic, ori altceva îl determină să nu-şi îndeplinească prevederile contractuale. E inadmisibil să pleci la naţionala B şi să uiţi să mai vii la antrenamente fără să dai nici o explicaţie, fără să vorbeşti cu nimeni. Se întâmplă să ai necazuri în viaţă, dar el are un contract de jucător profesionist foarte bine plătit pe care trebuie să şi-l onoreze. Am văzut că nu-i este greu să se adreseze comisiilor când crede că este nedreptăţit şi din partea mea a avut toată deschiderea. Iordache nu este la prima abatere şi în toamnă ne-a lăsat în cantonament la Iaşi. S-ar putea să fi avut probleme, dar nu se rezolvă fără să ţii cont de datoriile pe care le ai ca jucător profesionist", a declarat Marin Condescu. Ilie Iordache a fost ameninţat şi de Sorin Cîrţu: „Poate să stea la Pandurii, dar la antrenamentele lui Sorin Cîrţu niciodată nu va mai participa. Are trei zile de absenţă şi nu poate să vină cum vrea el la serviciu. La Iaşi, în tur a fost amendă, dar nu a înţeles nimic, acum e exclus din lot".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS