30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii au luat şase medalii la cros

Oltenii au luat şase medalii la cros

Sportivii din Oltenia au obţinut şase me-dalii, trei de aur, două de argint şi una de bronz, la campionatele naţionale de cros pentru juniori 2 şi 3, desfăşurate sâmbătă la Târgu Jiu.

 

354 de atleţi reprezentând 56 de cluburi au luat startul la campionatele naţionale de cros pentru juniori 2 şi 3, precum şi la campionatul naţional al copiilor (fete şi băieţi) care a avut loc, sâmbătă, la Târgu Jiu. CS Pandurii Târgu Jiu a fost din nou la înălţime, reuşind să obţină cinci medalii, fiind alături de CS Universitatea Craiova singurul club din Oltenia care a avut reprezentanţi pe podium. CS Universitatea Craiova a câştigat o medalie de aur prin Raluca Doagă în concursul junioarelor 2, sportivă având dublă legitimare cu CSM Piteşti. CS Pandurii Târgu Jiu a câştigat două medalii de aur prin echipele de băieţi juniori 2 şi juniori 3, două medalii de argint, la individual, prin Alexandru Dobriţescu (juniori 3) şi Bogdan Staicu, juniori (2) şi o medalie de bronz, prin Alexandru Olteanu, juniori 2. Directorul de concurs, Ion Bură, totodată antrenor la CS Pandurii Târgu Jiu, a apreciat rezultatele obţinute de sportivii săi. „De data asta, am fost pe locul întâi atât la concurs, cât şi la organizare pentru că am obţinut cinci medalii, dintre care două de aur. Rezultatele au fost destul de bune. Probabil, clubul ne va răsplăti şi cu bani, nu doar cu diplome şi medalii", a declarat Ion Bură.

 

Matei şi Melinte, adversari la şefia FR Atletism

 

Competiţia de la Târgu Jiu s-a bucurat de prezenţa conducerii Federaţiei Române de Atletism, în frunte cu preşedintele Sorin Matei, care a remarcat numărul mare de sportivi prezenţi, dar şi organizarea. „De la an la an, organizarea este mai bună, numărul participanţilor a crescut, iar această probă atrage tot ce înseamnă atletism la vârstele cele mai mici. Am introdus şi campionatele naţionale ale copiilor, lucru apreciat şi de antrenori, care s-au îndreptat către o selecţie riguroasă, în sensul că aceştia caută copii începând cu crosul", a afirmat Matei. La Târgu Jiu, a fost prezentă şi Doina Melinte, contracandidata lui Sorin Matei la şefia FR de Atletism. Fosta campioană a folosit vizita la Târgu Jiu în scopuri electorale. „Mi-am depus candidatura pentru funcţia de preşedinte. Sorin Matei ca sportiv de performanţă nu a spus prea multe. Eu aş putea să spun mult mai multe, dar nu numai ca medalii, ci şi ca rezultate în administraţie publică. Multă lume este nemulţumită de ce a realizat Sorin Matei şi e dreptul meu să candidez", a afirmat Melinte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS