11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSurorile Williams, adversare

Surorile Williams, adversare

Surorile Williams, Serena şi Venus, se vor lupta pentru un loc în finala turneului de la Miami, SUA, pe care l-au câştigat împreună de opt ori.

Serena, lidera mondială şi cea mai mică dintre surori, a acces prima în semifinale, după ce a învins-o în trei seturi, scor 4-6, 7-6, 6-1, pe chinezoaica Na Li. Asiatica a condus în primul set cu 5-0, dar abia a reuşit să-l închidă, scor 6-4, iar în cel de-al doilea a avut şase şanse de break, însă nu a valorificat nici una, pentru ca în tie-break să piardă la unu. Decisivul a fost dominat de americancă, învingătoare de cinci ori la Miami. „Sunt bucuroasă că am reuşit să trec mai departe. Am jucat cu multe chinezoaice săptămâna aceasta. A fost cu siguranţă o nouă experienţă. Ele sunt constante. Lovesc mingea plat şi o ţin jos. Sunt jucătoare bune, la fel ca toată lumea din circuit", a spus Serena, care înainte să o elimine pe Na Li le-a bătut pe compatrioatele acesteia Shuai Peng şi Jie Zheng.

În ultimul sfert de finală al concursului, Venus Williams, a cincea favorită, a trecut în două seturi de cehoaica Iveta Benesova, scor 6-1, 6-4. Americanca a avut probleme doar în actul al doilea, când a fost condusă cu 4-1, dar diferenţa era doar de un break, aşa că nu i-a fost foarte greu să revină. Surorile Williams s-au întâlnit până acum de 19 ori, Venus conducând cu 10-9. În cazul în care va fi învinsă iar, aşa cum s-a întâmplat în ultimele două partide, Serena va pierde primul loc al ierarhiei mondiale în faţa Dinarei Safina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS