16.7 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa nu se bate la titlu

Ştiinţa nu se bate la titlu

Patronul Universităţii spune că vrea ca alb-albaştrii să revină cât mai repede cu picioa-rele pe pământ şi să confirme forma bună prin alte rezultate de excepţie.

 

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, prieten bun cu Adrian Mititelu, l-a sunat pe patronul Ştiinţei să-l felicite pentru victoria cu CFR Cluj. Nu l-a prins la telefon, dar cei doi au dialogat la GSP TV. „Echipa ta m-a făcut aşa de fericit, de parcă ar fi câştigat Steaua, chiar şi mai mult. Nu mă bucur nici de Dinamo când mănâncă bătaie cum mă bucur când pierde CFR. Şi, mai ales, când le-a dat patru şi mai puteau să le mai dea două, să fie şase, că ăştia sunt oltenii, români adevăraţi. Şi i-au bătut oltenii pe străini, asta m-a uns la suflet şi la inimă", a spus „Jiji".

Mititelu nu i-a dat apă la moară latifundiarului din Pipera, anunţând că se gândeşte doar la meciurile care urmează. „Avem o echipă bună, dar nu cred că am băgat spaima în nimeni. Becali este un om corect. A spus că se teme de echipa Craiovei, că joacă un fotbal combinativ, şi este normal să fie aşa, pentru că şi noi ne temem de Steaua şi de alte echipe bune. Încerc să uit meciul ăsta, pentru că ne aşteaptă partide foarte grele. Vreau să uităm acest meci pentru că, în primul rând, el ne obligă pe noi. Ne-a arătat că avem capacitate, că avem potenţial, însă, dacă nu avem constanţă, nu facem nimic. Rămânem o echipă frumoasă şi atât", a răspuns „Ajică".

 

Bătălie în şapte pentru titlu

 

Adrian Mititelu a vorbit şi despre obiectivul Universităţii în acest sezon. „Anul ăsta vrem să fim şi o echipă care confirmă prin clasament şi eu zic că putem să forţăm, să terminăm campionatul în primele trei. Avem un culoar foarte bun şi trebuie să dovedim că într-adevăr suntem buni", a spus oficialul oltean. Acesta este conştient că echipa din Bănie nu poate, deocamdată, să intre în lupta pentru câştigarea campionatului. „Suntem o echipă frumoasă, dar nu cred că ne putem bate la titlu. După ce meciuri au fost în retur, nu cred că e cineva favorită la titlu. Sincer, părerea mea în acest moment este că nu există favorită la titlu. Este o echipă care are şanse bune, dar nu e favorită. După jocul pe care l-au prestat echipele în retur, în acest moment numele campioanei este greu de anticipat. Dinamo are experienţă, are conducere, dar eu zic că sunt şase-şapte echipe care luptă pentru titlu", a comentat patronul juveţilor.

 

Mihai Costea, actorul din teren

 

Cei doi au atins şi subiectul Mihai Costea, despre care Becali a afirmat: „Mihai seamănă cu ăla care a jucat în «Avocatul Diavolului», Keanu Reeves!". Mititelu l-a readus în lumea fotbalului, declarând: „Mihai Costea, la numai 20 de ani, e o piesă de rezistenţă la Universitatea. Când îşi dă Mihai tricoul jos, arată tupeul pe care îl are şi, ca să ai tupeu la 20 de ani, să dai la poartă în asemenea hal, adică fără nici o reţinere, atât de lejer, asta înseamnă putere mare pentru un fotbalist". Cât despre Florin Costea, Gigi Becali n-a uitat să-l laude şi să reamintească faptul că a vrut să-i dea lui Mititelu trei milioane de euro pe el. Până una-alta, Florin s-a prezentat la convocarea lotului naţional, alături de Dorel Stoica, şi are şanse mari să evolueze titular contra Serbiei. Legat de situaţia lui Costea I, Ilie Balaci, managerul general al Ştiinţei, a spus ieri: „Ştiu ce poate copilul ăsta. Florin este genul de jucător care poate să decidă un meci de unul singur. Poate să fie o soluţie şi pentru echipa naţională. Acum rămâne de văzut cu cine va începe Piţurcă din primul minut". Până să se hotărască „Piţi", s-au decis suporterii Ştiinţei care, pe site-ul oficial al clubului, l-au desemnat pe Florin cel mai bun jucător la meciul cu CFR Cluj, adunând 55 la sută din voturi. Poziţia secundă i-a revenit lui Mihai Costea (19%), iar podiumul a fost completat de Julius Wobay (7%).

Finanţatorul Ştiinţei, amendat de AJF Dolj

Comisia de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Dolj l-a amendat cu 500 de lei pe finanţatorul Universităţii pentru injurii. În plus, Adrian Mititelu a fost şi suspendat pe timp de şase luni, aceste sancţiuni fiind acordate ca urmare a problemelor legate de desfăşurarea, în campionatul judeţean Dolj, a meciului Universitatea II cu CS Işalniţa. Totodată, a fost amendat şi suspendat şi antrenorul Dragoş Bon (Universitatea II). Conform site-ului clubului alb-albastru, Adrian Mititelu şi Dragoş Bon vor face recurs la Comisia de Apel a AJF Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII