18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă, speriat de viitor

Piţurcă, speriat de viitor

Selecţionerul echipei naţionale este îngrijorat de faptul că din urmă vin puţini jucători de valoare, care să fie schimbul de mâine al actualilor tricolori.

 

– Cred că emoţiile pentru cele două meciuri capitale, cu Serbia şi Austria, v-au cuprins încă de pe acum…

– Nu, deocamdată, nu au venit peste mine emoţiile. E destul de devreme, nu? Am emoţii cu o zi înainte de joc. Până atunci am prea multă treabă şi prea multe probleme ca să mă mai gândesc şi la emoţii.

– Şi care ar fi problemele care vă sperie cel mai mult pentru primul meci, cel cu Serbia, de la Constanţa?

– Nu mă sperie ceva anume. Până la urmă, este un joc de fotbal. Într-adevăr, unul extrem de important, mai ales pentru noi. Un rezultat de egalitate sau o înfrângere cu Serbia ne-ar scoate 99 la sută din cursa calificării pentru Mondialul din Africa de Sud din 2010. Aşa că importanţa acestui joc, cel cu naţionala Serbiei, este mare. Oricum, la nivelul ăsta de întrecere, într-o campanie de calificare pentru un campionat mondial, toate meciurile sunt foarte importante.

– Având în vedere unele acuzaţii şi speculaţii de după turneul final al Campionatului European din 2008, regretaţi că nu v-aţi dat demisia anul trecut?

– Nu ştiu, nu mă mai gândesc la acest subiect. De fapt, nici nu puteam să-mi dau demisia, era foarte greu. Am semnat un contract, era complicat să-mi dau demisia.

– Aveţi pe viitor de unde alege, vine cineva din spate, cum se spune, sau e cam secetă în fotbalul românesc?!

– Presupun că tot ceea ce văd eu vede toată lumea, aşa că… Poţi să numeri pe degete speranţele pentru viitor, nu?

– Stadionul „Ion Oblemenco" din Craiova mai are vreo şansă să găzduiască în acest an vreun meci oficial al naţionalei?

– E posibil.

 

Urări de bine pentru Ştiinţa şi Pandurii

 

– Pe cine vedeţi campioană în această ediţie de campionat?

– Nu ştiu… Lupta va fi deschisă până când una dintre echipele care ocupă primele poziţii, din punct de vedere matematic, se va desprinde, ca să zic aşa. Oricum, va fi un final de campionat disputat.

– De fapt, este un campionat disputat la ambii poli, şi pentru podium, dar şi pentru evitarea retrogradării…

– Da. Dar cam aşa a fost în ultimii ani.

– Pe ce locuri vedeţi cele două formaţii oltene din Liga I, Universitatea şi Pandurii?

– Amândouă echipele oltene au început, într-un fel, cu stângul acest retur, dar ele au loturi valoroase şi îşi pot reveni. Le doresc să-şi realizeze obiectivele propuse.

– Pleacă de la vară Alex Piţurcă de la Pandurii?

– Nu ştiu, el trebuie să joace la un nivel înalt ca să facă saltul spre o echipă mai bună.

– Cum îl apreciaţi pe antrenorul italian al Universităţii, Nicolo Napoli?

– Nu pot să fac aprecieri la adresa unui antrenor decât prin rezultatele pe care acesta le obţine. Cât priveşte modul de lucru sau ceea ce face, nu ştiu. Napoli a demonstrat însă la Universitatea că, de când este antrenor, cu jucători necunoscuţi a făcut treabă, mai ales că Ştiinţa practică un joc plăcut.

Florin Costea dă examen pentru naţională

Meciul cu CFR Cluj va fi decisiv pentru internaţionalul Florin Costea în ceea ce priveşte convocarea la echipa naţională pentru dubla cu Serbia şi Austria. „Costea este în vizorul echipei naţionale, dar decizia privind jucătorii pe care îi vom selecţiona din campionatul românesc o voi lua după etapa a 21-a. Convocarea depinde de el“, a spus Piţi. Cum „Briliantul“ a evoluat foarte bine la Constanţa, unde a reuşit şi două goluri, şansele sale de a ajunge din nou la naţională au crescut considerabil. Olteanul mai are însă un examen de trecut, meciul cu CFR Cluj, care se anunţă mult mai dificil decât cel cu Farul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS