24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii cârpesc echipa să nu se facă de râs

Pandurii cârpesc echipa să nu se facă de râs

Gruparea gorjeană încearcă să-şi acopere posturile deficitare şi a chemat la probe doi albanezi şi un sârb, unul dintre aceştia prezentându-se deja sub comanda lui Sorin Cîrţu.

 

Deşi are un lot de 27 de fotbalişti, antrenorul Sorin Cîrţu dispune de puţine soluţii pentru posturile de portar, fundaş dreapta şi atacant, dovadă că a cerut întăriri după startul slab al returului. Doi fotbalişti albanezi şi un sârb, liberi de contract, sunt gata să salveze echipa lui Cîrţu aflată la limita retrogradării, unul dintre ei, Blerim Rrustemi (foto), ajungând deja la Târgu Jiu. Rrustemi (26 de ani) are trei selecţii în naţionala Albaniei şi este recomandat ca fundaş dreapta, însă posturile sale preferate sunt cele de fundaş central şi mijlocaş la închidere. „Blerim Rrustemi a evoluat la Alki Larnaca, însă nu şi-a primit de patru luni salariul şi a fost declarat liber de contract. Joacă trei posturi, fundaş central, mijlocaş la închidere şi fundaş dreapta, dar în naţională a evoluat ca mijlocaş defensiv, unde îi place cel mai mult", a declarat impresarul jucătorului, Ştefan Kokoneshi. Săptămâna viitoare, mai precis marţi, este aşteptat la Târgu Jiu şi un portar albanez, Erion Dine, şi el internaţional al Albaniei. Dine a evoluat în ultimul sezon în Liga a II-a albaneză, la Appolonia, unde a primit doar 14 goluri în 35 de jocuri. Cel de-al treilea jucător aşteptat la probe este atacantul sârb Miodrag Andjelcovic, fotbalist care a mai evoluat de-a lungul carierei sale la Espanyol, Antalyaspor, Fluminense, Almeria şi Al-Ahli. „Am căutat să ne întărim în atac şi pe flancul drept al apărării, pentru că Popete a jucat slab în meciul cu Unirea Urziceni. Cei trei sunt în probe şi trebuie să arate ceva ca să-i transferăm. Am mai luat noi pe camerunezul ăla aşa pe nevăzute (Nicolas Alnoudji – n.r.)… Poate avea calităţi, dar… Şi avea 17 selecţii la naţională! Antrenorul va decide dacă-i menţine în lot", a declarat preşedintele Marin Condescu.

 

Cîrţu, susţinut de Condescu

 

Pandurii Târgu Jiu este singura echipă din Liga I care nu a obţinut nici un punct în primele trei etape ale returului, dar scaunul antrenorului Sorin Cîrţu nu se clatină indiferent de rezultatele următoarelor etape. „Avem un proiect de trei ani cu Cîrţu, trei ani lucrăm. Divizia B, C, venim înapoi! Nu sunt probleme din punctul meu de vedere. Părerea mea este că nu vor continua înfrângerile şi nici el nu va pleca. Vom găsi împreună soluţii", a declarat Condescu. Acesta ameninţă că va renunţa la fotbaliştii care nu se gândesc la interesul echipei şi va aduce jucători liberi de contract.
„Staff-ul tehnic are mână liberă. Dacă există jucători care nu vor să joace, deşi eu nu ştiu, îi vom lăsa liberi, să se apuce de altă meserie. E normal să se facă o analiză după fiecare meci şi să se identifice vinovaţii. Pleacă patru-cinci jucători şi să vedeţi cum se sudează ruptura, dacă există, între antrenor şi jucători! Ce motiv ar avea să fie răzvrătiţi? Aduc alţi jucători şi ei o să stea să plângă pe la colţuri. E o criză temporară, pe care o depăşim cu un rezultat favorabil etapa viitoare, cu FC Braşov. E dureros să pui atâta suflet şi să vezi că ţi se risipeşte toată munca printr-o atitudine pasivă. Unii jucători chiar au dormit pe teren", a mai spus Condescu.

Chiar dacă ocupă locul 14, primul deasupra liniei retrogradării, situaţia echipei Pandurii nu este alarmantă. Preşedintele Marin Condescu consideră că echipa sa are şanse mari să termine în obiectiv, locurile 6-10, judecând după clasamentul adevărului. „Nu ne luptăm la retrogradare. Cu -6 la adevăr suntem pe locul 12, cu mari posibilităţi de a urca. Cu -3 la adevăr ne încadrăm în obiectiv, locurile 6-10. Cel puţin două echipe sunt sub noi, Farul şi Gloria Bistriţa, la cinci puncte diferenţă", crede Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII