29.3 C
Craiova
vineri, 31 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii craioveni iau în calcul doar victoria

Baschetbaliştii craioveni iau în calcul doar victoria

Ambele divizionare A craiovene de baschet joacă sâmbătă pe teren propriu, în Sala Sporturilor.

De la ora 15.30, fetele de la SCM-CSSU înfruntă Sportul Studenţesc Omnilogic, echipă clasată pe penultimul loc în campionat, care a înregistrat doar trei succese în acest sezon. Craiovencele, pregătite de soţii Liviu şi Daniela Manea, vin după o serie de patru eşecuri consecutive şi au nevoie de o victorie pentru a-şi consolida locul nouă în clasament, apoi, în rundele viitoare, să încerce accederea în play-off. Cealaltă echipă olteană din Divizia A de baschet feminin, CET Govora, joacă în deplasare cu Politehnica Naţional Iaşi.

 

BC Târgovişte,
un adversar incomod

 

Echipa masculină de la SCM-U Craiova joacă tot sâmbătă, de la ora 18.00, contra celor de la BC Târgovişte, fosta formaţie a pivotului Dan Răducanu.

Craiovenii ocupă locul 12 în clasament, cu 31 de puncte, iar Târgovişte se află pe poziţia a 13-a, cu 28 de puncte. Elevii lui Paul Nicolae şi Marius Toma vin după o înfrângere la Cluj, pe terenul vicecampioanei, şi vor să se revanşeze în faţa propriilor suporteri. „BC Târgovişte nu este o echipă de neglijat, dar cred că băieţii noştri se vor mobiliza şi vor obţine victoria", a spus antrenorul secund al oltenilor, Marius Toma. Cele două formaţii s-au mai întâlnit de trei ori în acest sezon, o dată în campionat, la Târgovişte, când s-a impus Craiova (scor 89-68), şi de două ori în Cupa României. În această competiţie, SCM-U s-a impus pe teren propriu în primul meci (70-51), dar în partida retur, din deplasare, a pierdut după prelungiri (95-71), fiind eliminată.

Formaţia craioveană, care a obţinut opt victorii în acest sezon, are parte în ultimele runde ale sezonului regulat de patru meciuri extrem de grele: cu CSU Braşov (deplasare), cu CSU Ploieşti (acasă), cu BC Mureş (deplasare) şi cu CS Otopeni (acasă).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS