16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlex Piţurcă s-a accidentat, Vancea are ulcer perforat

Alex Piţurcă s-a accidentat, Vancea are ulcer perforat

Cei doi jucători de bază ai pandurilor nu vor putea evolua etapele următoare, intrând deja pe mâna medicilor.

 

Pe lângă ghinion, Pandurii Târgu Jiu se confruntă şi cu probleme de lot. Doi dintre titularii primelor două etape, Alex Piţurcă şi Robert Vancea, vor absenta în următoarele etape din motive medicale. Atacantul Alex Piţurcă a suferit o ruptură fibrilară de 2,4 mm în cantonamentul de la Mogoşoaia şi a fost înlocuit de Lucian Pârvu, ex-craioveanul alăturându-se ieri-dimineaţă lotului pandurilor la Urziceni. Piţurcă a fost consultat de medicul echipei naţionale a României, Pompiliu Popescu, care i-a recomandat zece zile de repaus. „La antrenamentul premergător partidei cu Unirea Urziceni am făcut ruptură. Am făcut analize şi a reieşit faptul că este vorba de o ruptură fibrilară de 2,4 mm. Asta înseamnă că voi fi nevoit să stau circa şapte-zece zile, după care voi reîncepe antrenamentele cu alergări uşoare. Cu siguranţă, în afară de meciul cu Unirea, voi rata şi partida din etapa viitoare", a spus Piţurcă. Şi Robert Vancea va rata următoarele jocuri după ce a fost diagnosticat cu ulcer perforat. Vancea va efectua o endoscopie care va evidenţia cât de mare este nişa şi, în funcţie de acest lucru, se vor stabili tratamentul şi perioada de recuperare. Mijlocaşul defensiv al gorjenilor a avut aceleaşi probleme şi în urmă cu două sezoane, iar acum boala a recidivat pe fondul stresului, al efortului fizic şi al alimentaţiei necorespunzătoare din stagiul de pregătire din Turcia. Neconvocat pentru jocul cu Unirea Urziceni, atacantul Ibon Perez Arrieta a plecat în Spania şi va reveni săptămâna viitoare. „Arrieta a plecat pentru două zile în Spania, cu acordul antrenorilor, pentru a-şi rezolva unele probleme personale şi va reveni la antrenamente luni, odată cu restul echipei. Sâmbătă şi duminică, jucătorii vor primi liber", a declarat secretarul general al clubului, Daniel Băloi.

 

Tilincă este pregătit
să revină

 

Cel mai bun marcator al pandurilor în turul campionatului, Cosmin Tilincă, autor a patru goluri, este în continuare ignorat de antrenorul Sorin Cîrţu, deşi este recuperat şi pregătit să redebuteze la Pandurii. „Dacă antrenorul va apela la serviciile mele, voi răspunde pozitiv pentru că sunt pregătit să revin pe teren. Sper să pot face faţă cu bine dacă voi fi convocat în lot", a spus Tilincă. Cîrţu l-a preferat pe Pârvu ca înlocuitor al lui Piţurcă, fostul „marinar" fiind la prima convocare în retur. Alţi trei jucători – Mândrean, Gecu şi Arrieta – sunt în situaţia lui Tilincă, nefiind convocaţi în lot pentru primele trei etape ale returului.

Pe adresa clubului Pandurii a sosit o convocare la lotul naţional UNDER 14 al României, pentru Ovidiu Jugravu, jucător al grupei de juniori 1994 antrenată de Bobi Staicu şi care se află pe locul I în campionatul judeţean al juniorilor C. După o pregătire centralizată la Arad, Jugravu va participa cu naţionala României în perioada 9-15 aprilie, la turneul „Memorialul Franco Galliani", turneu care va avea loc în Italia. România va face parte din grupa E alături de o echipă locală, Tamai Brugnera, Zilina din Slovacia şi Arsenal Los Angeles din SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU