11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportReal încearcă imposibilul pe „Anfield“

Real încearcă imposibilul pe „Anfield“

Madrilenii vor avea o misiune dificilă în tentativa de a se califica în sferturile Ligii Campionilor şi vor fi nevoiţi să învingă pe Liverpool în Anglia pentru a obţine această performanţă.

Cel mai interesant duel din optimile de finală ale Ligii Campionilor programat în această seară este, fără îndoială, cel dintre Liverpool şi Real Madrid. „Cormoranii“ au reuşit o victorie neaşteptată în prima manşă, 1-0 pe „Santiago Bernabeu“, şi pornesc cu prima şansă la calificare. Cu o echipă precum Real nu trebuie să te vezi însă învingător niciodată înainte de fluierul final al meciului. În plus, Liverpool a avut probleme de fiecare dată când a întâlnit pe teren propriu o echipă din Spania, câştigând doar două din ultimele 12 partide disputate. Mai mult, englezii, în ultimele nouă sezoane, au pierdut de patru ori pe „Anfield Road“ după ce reuşiseră să se impună în meciul tur.
Toate aceste date statistice şi faptul că se vor afla faţă în faţă două echipe care au câştigat împreună de 14 ori cea mai importantă competiţie europeană intercluburi fac din partida de pe „Anfield Road“ capul de afiş al întâlnirilor de astăzi din optimi.

Spaniolii cred că Liverpool va lăsa spaţii, în defensivă

În meciul tur dintre Real şi Liverpool, oaspeţii de atunci au avut o tactică bazată pe defensivă şi le-au lăsat puţine spaţii de acţiune spaniolilor. Jucătorii Realului, care trebuie să marcheze pe „Anfield Road“ pentru a spera la calificare, sunt de părere că echipa antrenată de Rafa Benitez va juca mai ofensiv şi automat vor neglija mai mult apărarea. „Nu cred că Liverpool va mai juca atât de defensiv pe teren propriu cum a făcut-o la Madrid. Sunt sigur că vom reuşi să înscriem, dar trebuie, în acelaşi timp, să fim atenţi în apărare, pentru că nu mai avem voie să primim gol. Va fi greu, mai ales că revine la ei şi Steven Gerrard, un jucător cu multe calităţi, deosebit de periculos“, a declarat fundaşul madrilen Pepe.
Antrenorul spaniolilor, Juande Ramos, care revine după câteva săptămâni în Anglia, el antrenând pe Tottenham, intenţionează să-i folosească încă din primul minut pe Gago şi Lass. Conform cotidianului Marca, la ultimele antrenamente ale Realului, Robben a evoluat în banda dreaptă, iar Marcelo în banda stângă şi cel mai probabil Ramos va respecta această aşezare şi la meciul de pe „Anfield Road“. Sursa citată susţine totodată că Guti şi Sneijder vor sta pe banca de rezerve, urmând să fie introduşi după pauză.

Juve are viaţă grea cu Chelsea

În altă partidă din Liga Campionilor, programată în această seară, la Torino, se vor întâlni Juventus şi Chelsea. Italienii pornesc cu un handicap de un gol, englezii impunându-se la limită pe „Stamford Bridge“ în urmă cu două săptămâni, graţie unui gol marcat de Drogba.
Juventus a reuşit să-i recupereze pentru acest meci pe fundaşii Grygera şi Legrottaglie, care fuseseră accidentaţi, dar l-a pierdut în schimb pe mijlocaşul Sissoko. Acesta a suferit la derbiul cu FC Torino de sâmbătă o fractură la metatarsiene şi va sta departe de gazon cel puţin două luni. În tabăra cealaltă, antrenorul Guus Hiddink se va putea baza pe mijlocaşul portughez Deco, revenit după o accidentare. În schimb, atacantul francez Nicolas Anelka are doar 60 la sută şanse să joace, conform staff-ului medical al englezilor şi, cel mai probabil, va fi rezervă la Torino. Înaintea partidei din Italia, Hiddink l-a elogiat pe ivorianul Drogba: „Este un atacant cu nişte calităţi incredibile şi, în plus, este şi util defensivei la fazele fixe“.

Bayern şi Sporting, doar pentru palmares

Singura echipă care îşi face deja planuri pentru sferturile de finală este Bayern München. Bavarezii s-au impus cu 5-0 în tur, la Lisabona, în faţa lui Sporting, şi pot aborda meciul din această seară chiar cu mai multe rezerve în primul „unsprezece“. Portughezii speră să poată obţine măcar un rezultat de egalitate, care să-i mai consoleze pe fanii dezamăgiţi după partida din meciul tur. La gazde, Jurgen Klinsmann nu poate conta pe Franck Ribery şi Luca Toni, ambii accidentaţi.
Un meci disputat se anunţă cel de la Atena, între Panathinaikos şi Villarreal. În prima manşă, grecii au obţinut un egal nesperat pe „El Madrigal“, 1-1, o arenă de pe care au plecat învinse în Liga Campionilor echipe cu nume sonore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS