14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, criticat de presa italiană

Mutu, criticat de presa italiană

„Briliantul“ a dezamăgit suporterii Fiorentinei în partida cu Palermo, pierdută de Fiorentina cu 2-0, şi nu a fost menajat deloc de mass-media din Peninsulă.

Adrian Mutu ne-a obişnuit în primele săptămâni ale acestui an cu evoluţii de senzaţie, dar a bifat duminică al patrulea meci consecutiv în care nu a marcat. „Briliantul“ a avut o evoluţie modestă în meciul cu Palermo, pierdut pe teren propriu de echipa sa, Fiorentina, cu 2-0, în etapa a 27-a a campionatului Italiei. Pe cât de mult l-a lăudat presa din Peninsulă pentru reuşitele sale din trecut, pe atât de mult l-a criticat după partida cu sicilienii, în care doar în ultimele minute şi-a arătat calităţile.
„Mutu a fost de nerecunoscut… A apărut şi a dispărut din joc, fără însă să aibă vreun aport la creaţie sau la finalizare“, specifică site-ul firenzeviola.it.
Sursa citată i-a acordat fotbalistului român nota cinci pentru prestaţia din acest joc, la fel ca şi site-ul fiorentina.it, care consideră că Mutu a făcut prea multe erori. „Mutu a greşit mult în faza ofensivă. A încercat foarte multe, cu destule pătrunderi în adâncime, dar nu a fost deloc norocos la finalizare. A fost puţin mai activ pe final, când ar fi putut obţine un penalti“, a menţionat fiorentina.it.
Internaţionalul român a fost plasat printre cei mai slabi jucători din meciul de la Florenţa şi de site-ul calciotoscano.it, care i-a acordat atacantului nota 4,5, ca şi cea a coechipierilor săi Montolivo şi Felipe Melo.

Codrea şi Radu nu au jucat

Alţi doi jucători legitimaţi la echipe din Serie A, Paul Codrea şi Ştefan Radu, nu au evoluat în runda a 27-a. Codrea a fost lăsat pe banca de rezerve la partida pe care echipa sa, Siena, a câştigat-o cu 3-0 pe terenul Cataniei, formaţie pregătită de Walter Zenga. Golurile oaspeţilor au fost marcate de Maccarone (‘9), Ghezzal (‘69) şi Jarolim (‘90). La gazde, Nicolae Dică, aflat în conflict cu antrenorul Zenga nu a fost convocat pentru această întâlnire. În urma victoriei de la Catania, Siena a urcat pe locul al 15-lea, în timp ce sicilienii se situează pe poziţia a 13-a.
Radu a fost şi el rezervă la meciul pe care Lazio l-a câştigat la Napoli cu 2-0 prin golurile marcate de Rocchi în minutele 57 şi 63. Lazio a urcat pe locul al şaptelea în clasament, având 41 de puncte după 27 de meciuri disputate.
Alte rezultate din Serie A: Torino – Juventus 0-1, Genoa – Inter 0-2, Roma – Udinese 1-1, Milan – Atalanta 3-0, Chievo – Cagliari 1-1, Bologna – Sampdoria 3-0, Lecce – Reggina 0-0. În clasament conduce Inter, cu 63 de puncte, urmată de Juventus cu 56 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS