19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia merge din nou la baraj

România merge din nou la baraj

Echipa României de Cupa Davis a fost învinsă de reprezentativa Rusiei, cu scorul de 4-1, la Sibiu, şi va juca din nou un baraj pentru a rămâne în Grupa Mondială.

Echipa României a ratat calificarea în sferturile de finală ale Cupei Davis, în urma rezultatelor înregistrate în meciurile disputate la Sibiu, cu Rusia, scor general 1-4.
Victor Hănescu a fost învins ieri, în al patrulea meci, cu scorul de 4-6, 5-7, 6-3, 6-4, 6-2, de Dmitri Tursunov. Românul a început foarte bine meciul şi a făcut un break destul de repede, avantaj ce avea să devină decisiv în primul set. Fiecare dintre cei doi tenismeni şi-a făcut serviciul, iar Hănescu a câştigat primul act cu 6-4.
În setul doi, Tursunov a avut o răbufnire şi a făcut un break în cel de-al doilea game după ce câştigase pe propriul serviciu, dar Victor Hănescu nu s-a pierdut şi a făcut un re-break, după care situaţia a mers cap la cap până la scorul de 5-5. Pe serviciul lui Tursunov, românul a mai reuşit un break, apoi a servit pentru câştigarea actului secund, în care s-a impus în cele din urmă cu 7-5.
Setul trei a început bine pentru Hănescu, care a făcut un break, anulat însă imediat de Tursunov. Cei doi tenismeni şi-au câştigat serviciile până la scorul de 3-3 la game-uri, când rusul a reuşit un nou break, decisiv în economia actului trei, în care Tursunov s-a impus cu scorul de 6-3.
În actul 4, rusul a reuşit să câştige pe serviciul lui Hănescu foarte repede şi şi-a conservat avantajul până la final. Scor: 6-4 în favoarea lui.
În setul decisiv, rusul a făcut break-ul încă din primul game, performanţă pe care a repetat-o şi la 3-1 pentru el. În cele din urmă, Tursunov s-a impus cu 6-2, iar Rusia a eliminat România din Cupa Davis.

Safin a fost obosit

Iniţial, Rusia trebuia să joace în prima partidă de simplu cu Marat Safin, însă căpitanul nejucător Şamil Tarpişev a decis în ultimul moment să îl înlocuiască pe cel din urmă cu Dmitri Tursunov, pentru că primul resimţea oboseala acumulată în meciul de dublu de sâmbătă.
În prima zi a meciului dintre România şi Rusia, Marat Safin l-a învins pe Victor Crivoi, scor 7-6 (5), 6-4, 6-4, iar în partida a doua, Mihail Iujnâi s-a impus în faţa lui Victor Hănescu, scor 6-4, 6-2, 6-4. Primul punct al României a fost adus sâmbătă, în proba de dublu, acolo unde Horia Tecău şi Marius Copil au făcut un meci foarte bun, impunându-se după ce au revenit de la 0-2 la seturi, scor 4-6, 6-7, 7-6, 7-6, 6-4. Aseară, în ultimul meci al întâlnirii, Victor Crivoi l-a întâlnit pe Teimuraz Gabashvili, partida încheindu-se cu scorul de 2-0 pentru rus.
La partidele de ieri au asistat aproximativ 2.000 de spectatori, între care s-au numărat şi Ion Ţiriac, Sever Mureşan, Dumitru Hărădău, Ilie Năstase, Aurel Muntean, George Cosac, Ruxandra Dragomir, Viorel Hizo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU