17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii luptă pentru supravieţuire

Gorjenii luptă pentru supravieţuire

Pandurii speră să obţină măcar o remiză cu FC Timişoara, rezultat care ar menţine echipa lui Sorin Cîrţu deasupra locurilor retrogradabile.

Gruparea gorjeană se teme de FC Timişoara şi are şi de ce, bănăţenii câştigând ultimele patru dispute directe în Liga I. Ultima victorie a pandurilor datează din 2006, scor 1-0, gol Vintilescu, rezultat în urma căruia Sorin Cîrţu a părăsit banca tehnică a echipei FC Timişoara. Acum, „Sorinaccio“ apără culorile formaţiei din Târgu Jiu şi nu ia în calcul un pas greşit pe teren propriu, unde este neînvins. „Sigur că ar fi bun şi un egal. Dacă iarăşi dormi, joci după ureche… Noi nu avem voie niciodată să jucăm după ureche, cum am făcut-o la Dinamo. Dacă vom evolua la fel cu Timişoara, în momentul în care trebuie să acţionăm asupra lui Bucur, asupra lui Karamyan, Alexa sau Curtean, ne vor «arde». Sunt jucători care nu întâmplător fac o anumită sumă de bani. Când le oferi posibilitatea să joace la calităţile lor, te «ard»“, a avertizat Cîrţu.
Pandurii şi-au făcut socotelile şi cu un punct obţinut şi-ar asigura, măcar pentru o etapă, un loc deasupra liniei retrogradării. „Dacă pierdem, vom fi pe locuri retrogradabile. Pe poziţia pe care suntem acum, la ce ne putem gândi? Se poate întâmpla orice. Noi am fost şi prejudiciaţi de program. Este groaznic! La prima vedere, nu îţi creează frisoane, însă îţi dai seama că avem şase etape în care nu poţi să respiri fără mască. Nu sunt apăsat de rezultatele din tur obţinute de Neagoe. Una e să joci în tur cu Braşov, Steaua şi alta în retur. Nu poţi face comparaţie“, a spus „Sorinaccio“.

Păcurar şi Rusu, pe bancă

Eşecul din Ştefan cel Mare nu a rămas fără urmări pentru titularii din prima etapă a returului. Păcurar şi Rusu vor rămâne, probabil, pe banca de rezerve, aşa cum s-a întâmplat la jocul-şcoală de la mijlocul săptămânii, locul lor în echipa titularilor fiind luat de Ilie Iordache şi Popete. Aceste schimbări au fost confirmate de tehnician şi la conferinţa de presă, chiar dacă nu a oferit nume. „Probabil, unii jucători îşi vor pierde locul de titular. Înţelegi că execuţia lui Marius Niculae a fost de excepţie, dar poţi să fii mâhnit, să fii revoltat de faptul că suntem în primul minut… este o demarcare în spatele nostru şi atitudinea noastră este superficială“, a spus Cîrţu, arătând cu degetul spre Păcurar.
Având în vedere că joacă acasă, Cîrţu are nevoie şi de aportul ofensiv al fundaşilor laterali, Popete fiind un jucător care dezvoltă mai bine jocul decât Rusu, un apărător prin excelenţă. „Sorinaccio“ speră ca de această dată echipa sa să nu mai fie nevoită să alerge după egalare, însă este conştient că FC Timişoara dispune de jucători cu execuţii imprevizibile. „Doamne fereşte să ne conducă şi Timişoara! Am mai revenit la Târgu Jiu cu Bistriţa, care a marcat atunci tot cu o execuţie de excepţie. Când intri pe teren la Liga I, trebuie să te aştepţi la jucătorii pe care îi ai în faţa ta că pot să facă orice fel de execuţie“, a mai spus Cîrţu.

Pandurii joacă la victorie

Alexandru Păcurar crede că echipa Pandurii are nevoie de victorie cu FC Timişoara, dată fiind situaţia grea din clasament, şi chiar o poate obţine. „Meciul cu Timişoara e primul acasă şi în faţa suporterilor şi avem nevoie de un joc bun. Trebuie să scoatem cât mai mult din acest meci. Eu mă aştept să câştigăm. Avem nevoie de cât mai multe puncte, pentru că suntem totuşi pe locul 14, care este foarte periculos. Şi ar fi bine ca în acest meci să obţinem toate cele trei puncte“, a declarat Păcurar.
Şi Stanca îşi doreşte cele trei puncte, mai ales că presiunea în subsolul clasamentului este foarte mare. „Am prins o zi mai proastă cu Dinamo, dar sper să ne revenim cu Timişoara. Acum trebuie neapărat să luăm cele trei puncte, pentru că orice pas greşit acasă ne-ar duce şi mai jos în clasament. Vin peste noi şi celelalte contracandidate la retrogradare, aşa că trebuie să luăm cel puţin câte un punct în următoarele meciuri, pentru că altfel ne va fi foarte greu“, a spus portarul echipei Pandurii.

Liga I

Pandurii – FC Timişoara
Stadion „Municipal“, duminică, ora 20.30.
Pandurii: Stanca – Popete, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Stancu, Vancea, Stângă, Vasilache – I. Iordache, Al. Piţurcă. Antrenor: Sorin Cîrţu.
FC Timişoara: Pantilimon – Bădoi, Luchin, Nibombe, Latovlevic – Curtean, S. Stancu, Alexa, Art. Karamyan – Bucur, Parks. Antrenor: Gavril Balint.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS