19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStadionul Naţional repune România pe harta fotbalului

Stadionul Naţional repune România pe harta fotbalului

Noua arenă va fi inaugurată în 2010, cu un amical de lux, iar în 2012 va găzdui finala UEFA Europa League, preşedintele FRF, Mircea Sandu, considerând că ţara noastră va reintra astfel în circuitul fotbalului mondial de înaltă clasă.

Lucrările la noul stadion „Naţional“ din Bucureşti, care va găzdui finala UEFA Europa League în 2012, au început în toamna lui 2007, când, după meciul cu Albania din preliminarii, a fost demontat simbolic un graden. Constructorii estimează că vor finaliza lucrarea în august 2010. Conform şefului de şantier al arenei din Capitală, Eugen Tudose, noul stadion „Naţional“ va fi construit în proporţie de 60% la finalul acestui an. „Acum lucrăm la subsolul 3 al Tribunei I, unde vor fi amenajate parcările subterane, şi la fundaţia Peluzei Nord. Până la finalul acestui an, stadionul va fi construit în proporţie de 60 la sută“, a spus Tudose.
La rândul său, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a mărturisit că se gândeşte la montarea unor scaune multicolore pe noul stadion, după modelul celor din Portugalia. „Voi discuta să vedem dacă putem pune scaune multicolore, precum cele de pe stadioanele din Portugalia, pentru că dau senzaţia că arena este plină tot timpul“, a precizat „Naşul“.

Sandu: Este o victorie pentru fotbalul românesc

Mircea Sandu îşi doreşte ca viitorul stadion „Naţional“ să fie inaugurat cu un amical de lux şi a spus că primele echipe pe care şi le doreşte sunt Brazilia şi Argentina. „Vom încerca să aducem o mare putere fotbalistică atunci când va fi inaugurat stadionul. Ne gândim la Brazilia sau la Argentina. Atunci când ai un stadion mare, poţi chema orice echipă. Proiectul arenei va fi terminat în 2010. Este o victorie pentru fotbalul românesc. Se va vorbi de Bucureşti, iar acesta va fi unul dintre marile avantaje. Nu este numai meritul FRF, ci şi al primăriei, şi al guvernului, al tuturor celor care s-au implicat. Nu cred că Bucureştiul va mai putea fi confundat cu Budapesta de acum înainte, chiar dacă pronunţia celor două capitale se aseamănă“, a spus Mircea Sandu.

FRF îşi sărbătoreşte centenarul în mai

Înainte de a inaugura stadionul „Naţional“, Federaţia Română de Fotbal îşi va sărbători centenarul în acest an, festivităţile urmând să se desfăşoare între 11 şi 13 mai.
Pe 12 şi pe 13 mai va avea loc, la Bucureşti, Comitetul Executiv al UEFA, în premieră pentru fotbalul românesc, iar pe 12 mai, de la ora 19.30, va fi organizată festivitatea, la Palatul Parlamentului, acolo unde au fost invitaţi preşedinţii tuturor federaţiilor europene, antrenori, jucători, dar şi şeful FIFA, Sepp Blatter, şi cel al UEFA, Michel Platini.
Centenarul Federaţiei Române de Fotbal, la care vor participa aproximativ 600 de invitaţi, va costa forul aproximativ 400.000 de euro. „Evenimentul va fi celebrat pe 12 mai, la Palatul Parlamentului. Vor veni oameni din mai multe domenii importante, vor fi peste 600 de persoane. Costurile totale ale evenimentului vor fi cam de 400.000 de euro, incluzând cazare, transport, masă, cadouri, program artistic“, a afirmat preşedintele FRF, Mircea Sandu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII