22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii vizează victoria cu Timişoara

Pandurii vizează victoria cu Timişoara

Cîrţu spune că fosta lui echipă ar putea fi învinsă de panduri doar printr-un surplus de voinţă şi determinare din partea jucătorilor olteni.

Afectaţi moral de eşecul usturător din „Groapă“, cu Dinamo Bucureşti, pandurii primesc duminică vizita altei echipe cu pretenţii la titlul de campioană, FC Timişoara, liderul nerecunoscut al Ligii I. Jocul este un bun prilej pentru elevii lui Sorin Cîrţu de a-şi proba caracterul şi a schimba impresia proastă lăsată la primul meci din acest retur. „Ne dorim să câştigăm cu FC Timişoara. Dacă suntem caractere puternice, ar trebui să trecem peste acest moment nefast, dar… Ce e în sufletul jucătorilor nu ştiu. Mi-ar plăcea să ştiu că s-au «atacat» şi de evoluţia lor, şi de rezultatul final şi că vor acţiona, pe viitor, în consecinţă. Acum noi vorbim de caractere puternice… Aşa am cerut şi înainte de jocul cu Dinamo“, a declarat Cîrţu.
Chiar dacă joacă la Târgu Jiu, FC Timişoara este echipa cu prima şansă, având de partea sa toate atuurile. Pentru a răsturna calculele hârtiei, Pandurii Târgu Jiu are nevoie de multă voinţă şi determinare din partea jucătorilor. „Timişoara e o echipă care şi-a anunţat obiectivul, vrea campionatul, vrea în cupele europene. Este o formaţie puternică, având palmares, fotbaliştii joacă de mult timp… are multe în plus faţă de Pandurii. Mai mult, are o unitate ca echipă, jucătorii sunt masivi şi exploatează mult acest lucru. Sunt fotbalişti cu experienţă acolo, nu sunt de calibrul celor de la Dinamo, dar reprezintă o forţă unitară şi sunt bine structuraţi. Timişoara e pe locul trei şi noi pe 14, calitatea jucătorilor luaţi individual e mai mare decât la noi. Dacă vrem să demonstrăm contrariul, putem doar pe teren, prin surplus de voinţă şi autodepăşire“, a mai spus „Sorinaccio“, fost antrenor al Timişoarei.

Gorjenii, la reexaminare

Aflată pe locul 14, primul deasupra liniei retrogradării, Pandurii Târgu Jiu nu-şi permite paşi greşiţi, fiecare joc din retur fiind considerat un examen pentru supravieţuire. „La noi toate jocurile sunt nişte examene de acum încolo. Din poziţia în care ne aflăm, pentru noi toate meciurile sunt ca la studenţi, reexaminări. Normal că acasă nu trebuie să pierzi, dar una e ceea ce gândeşti şi alta ceea ce poţi“, a punctat Cîrţu.
Antrenorul pandurilor aşteaptă un sprijin din tribune, chiar dacă suporterii ar putea fi supăraţi după eşecul usturător din prima etapă. „La meciurile de acasă publicul are un aport important. Să vedem cum au trecut şi ei peste supărare, pentru că sunt orgolii. Faptul că nu am obţinut un rezultat bun cu Dinamo trebuie pus în balanţă şi cu alte rezultate“, a adăugat „Sorinaccio“.

„Să le dea punctele înapoi“

Antrenorul Sorin Cîrţu susţine demersul timişorenilor de a primi înapoi cele şase puncte de penalizare, deoarece au fost câştigate pe teren. „Faptul că li s-au luat puncte îi face să se simtă frustraţi şi nemulţumiţi. În fond, jucătorii au muncit pentru ele şi nu au nici o vină, le-au luat pe teren. Mai departe ne depăşesc deciziile luate“, a declarat Cîrţu.
Faptul că a fost antrenor la FC Timişoara nu-l mai ajută cu nimic acum pe Sorin Cîrţu. „Nu mai e nimeni pe la Timişoara din cei pe care îi cunosc. Poate doar Alexa sau Bucur. Mai era şi Luchin pe la «satelit». În rest, totul este schimbat“, a precizat antrenorul pandurilor.
Scandalul recent dintre Marian Iancu, finanţatorul lui FC Timişoara, şi Mircea Sandu, şeful FRF, ar putea influenţa într-un fel sau altul arbitrajul din partida de duminică, Pandurii părând echipa perdantă în acest caz. „Poate să fie o presiune pe arbitri să arate că ei nu sunt influenţabili. Dacă greşesc cumva în favoarea noastră or să sară cei de la Timişoara“, mai crede „Sorinaccio“.

Fane Cioacă, borna 67

Preparatorul fizic al pandurilor, Fane Cioacă (foto), a împlinit 67 de ani înaintea meciului cu Dinamo, însă a sărbătorit evenimentul la câteva zile după respectivul joc. Oficialii clubului Pandurii i-au oferit un tricou inscripţionat cu numărul 67, o plachetă şi un breloc, iar Cioacă a făcut cinste cu o bere. Munca lui la Pandurii Târgu Jiu a fost apreciată de antrenorul Sorin Cîrţu, care a fost mulţumit de cum s-au prezentat, din punct de vedere fizic, elevii săi în prima etapă a returului. „Din punct de vedere fizic nu am fost inferiori lui Dinamo. S-a văzut că am făcut o pregătire fizică bună în iarnă şi am reuşit să punem presiune pe final“, a afirmat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS