3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa a dat-o în bară în meciul de la Iaşi

Ştiinţa a dat-o în bară în meciul de la Iaşi

A marcat: Cr. Bratu ‘56.
Stadion „Emil Alexandrescu“, spectatori: 5.000.
Poli Iaşi: Brăneţ – Buta (‘69, C. Milea), L. Munteanu, Ad. Ilie, Pecnik – N. Viveiros, Bersnjak, Gavatorta, M. Oprea (‘58, Jovanovic) – Bîlbă, A. Cristea (‘46, Cr. Bratu). Antrenor: Cristiano Bergodi.
„U“ Craiova: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose (‘61, Tănasă) – Prepeliţă, Dilevski, Şoavă, Gângioveanu – Wobay (‘67, V. Găman), Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Bersnjak, A. Cristea, Cr. Bratu / Mitchell (‘5 şi ‘23), Dilevski.
Cartonaş roşu: Mitchell ‘23.
Au arbitrat: S. Corpodean – M. Nagy, Z. Szekely.

 

Costea şi Stoica au nimerit stâlpul porţii lui Brăneţ, iar Mitchell a fost eliminat în minutul 23.

Cele două echipe au început tare partida din Copou, cu intrări la limita sportivităţii, fără să se menajeze, într-un meci cu miză mare pentru ambele combatante. Prima ocazie a aparţinut craiovenilor, dar Gângioveanu (‘3), ajuns în poziţie favorabilă, a şutat slab, pe lângă poartă. Ieşenii au încercat să iasă din corzi şi au avut câteva şarje ofensive spre poarta lui Bornescu, fără a-l pune, însă, în dificultate pe portarul Ştiinţei. Primele ocazii clare de gol au aparţinut juveţilor, ambele trecute în contul internaţionalului Florin Costea. În minutul 20, mingea trimisă cu capul de acesta a trecut milimetric pe lângă poarta lui Brăneţ. Un minut mai târziu, Costea a şutat din interiorul careului, mingea a fost blocată de fundaşii ieşeni, a trecut peste Brăneţ şi a lovit stâlpul porţii.
Poli Iaşi a răspuns cu un contraatac tăios prin Andrei Cristea, însă noul jucător al Politehnicii a fost împins uşor din spate de Mitchell, apoi s-a lovit de Bornescu, ieşit în întâmpinare. Arbitrul Sorin Corpodean a dictat lovitură liberă pentru moldoveni şi i-a arătat australianului cel de-al doilea cartonaş galben, eliminându-l.
Obligat să joace cu un om în minus, Napoli a mutat, retrăgându-l pe Şoavă în mijlocul defensivei. Acesta nu s-a acomodat prea repede cu noul rol, fiind depăşit în două faze care ar fi putut aduce golul pentru Poli Iaşi. Mai întâi, Bîlbă (‘29) a centrat la Andrei Cristea, care a şutat din marginea careului mic în fundaşii craioveni. În minutul 33, acelaşi Cristea l-a depăşit în viteză pe Şoavă şi a şutat spre vinclu, dar Bornescu a respins în corner. Apoi, meciul s-a mai liniştit, echipele dozându-şi parcă efortul pentru a avea resurse şi în partea a doua a întâlnirii.

Rose a dezamăgit

După timpul de odihnă, oltenii au început curajos şi au trimis câteva şuturi spre poarta lui Brăneţ. Craiovenii au încercat să închidă culoarele spre propria poartă şi să ţină jocul sus, reuşind să domine începutul reprizei secunde. Ieşirea forţată a lui Andrei Cristea, care s-a resimţit după ciocnirea cu Bornescu, a fost însă cu noroc pentru gazde. Proaspăt intrat, Cristi Bratu (‘56), nemarcat în mijlocul careului, a deschis scorul după o centrare a lui Buta, scăpat din marcaj de Rose. Trei minute mai târziu, Rose l-a lăsat singur pe Jovanovic, acesta şutând pe lângă poartă după o centrare a lui Cristi Bratu. Greşelile autralianului l-au determinat pe antrenorul Nicolo Napoli să-l scoată din joc, introducându-l pe atacantul Ciprian Tănasă. Câteva minute mai târziu, Wobay i-a lăsat locul lui V. Găman, Napoli efectuând şi câteva modificări de ordin tactic. Acestea au rămas, din păcate, fără efect pe tabela de marcaj, care a îngheţat la 1-0 pentru ieşeni, după ce Dorel Stoica (‘80) a trimis cu capul în bară, Găman (‘85) l-a luat la ţintă pe Brăneţ, iar Costea (‘90) nu a putut înscrie din trei metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

65 COMENTARII