25.5 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportZăpada a încurcat planurile alb-albaştrilor

Zăpada a încurcat planurile alb-albaştrilor

Partida de verificare de astăzi dintre Ştiinţa şi Internaţional Piteşti a fost anulată din cauza vremii nefavorabile.

Planurile tehnicianului Universităţii, Nicolo Napoli, au fost date peste cap. Din cauza vremii, acesta a programat ieri un singur antrenament, de dimineaţă. Şedinţa de pregătire s-a desfăşurat în condiţii dificile, din cauza lapoviţei. Deşi spera ca după-amiază vremea să se îmbunătăţească, italianul nu a avut noroc, lapoviţa transformându-se în ninsoare. Tot din cauza vremii, oficialii Universităţii Craiova au decis iniţial ca meciul de verificare cu Internaţional Piteşti să se dispute la lumina zilei, astăzi de la ora 14.30. Aseară însă a intervenit o nouă modificare în program, întâlnirea cu argeşenii lui Fane Stoica-Nae Ungureanu – Vasile Mănăilă fiind anulată din cauza vremii nefavorabile. Totuşi, în cazul în care vremea se va îmbunătăţi, astăzi, oficialii celor două cluburi vor analiza posibilitatea ca amicalul să se dispute eventual sâmbătă, deşi buletinele meteo prevăd până sâmbătă după miezul nopţii ploi, lapoviţă şi ninsori.

Se amână returul
în Liga I?

Majoritatea oficialilor grupărilor din prima ligă au declarat ieri că sunt de acord cu amânarea returului cu o săptămână din cauza vremii nefavorabile din toată ţara, deoarece terenurile sunt impracticabile. O decizie în acest sens se va lua în cadrul Comitetului Executiv al FRF. CFR Cluj, Steaua, CS Otopeni, Gaz Metan Mediaş, FC Timişoara, dar şi adversarul Ştiinţei din prima etapă a returului, Poli Iaşi, susţineau ieri că doresc amânarea părţii a doua a campionatului. „Deocamdată, terenul nostru de joc este bun, dar, dacă nu va fi aşa la ora jocului cu Craiova, suntem de acord cu amânarea returului“, a spus Sorin Boca, preşedintele grupării din Copou.
În timp ce pe cei mai mulţi dintre preşedinţii de cluburi îi preocupă starea terenurilor, finanţatorul Universităţii, Adrian Mititelu, continuă să fie obsedat de modul în care arbitrii vor împărţi dreptatea în partea a doua a campionatului. „Am indicii destul de serioase şi destul de multe asupra faptului că ierarhia din clasament ar putea fi influenţată de arbitri, dacă ar continua pe linia pe care au făcut-o în tur şi în campionatele trecute. Eu vă spun că vor influenţa, însă sper să se întâmple altceva decât ceea ce gândesc. S-ar putea ca după aceste scandaluri să greşească mai puţin intenţionat şi, cu siguranţă, mult mai puţin neintenţionat“, a declarat Mititelu la GSP TV.

Trafic de influenţă în arbitrajul românesc

Patronul Craiovei a vorbit şi despre trafic de influenţă în arbitraj şi a precizat că, de fapt, Ionuţ Lupescu este adevăratul şef al CCA. „N-am probe, dar foarte mulţi bănuiesc că se face un trafic de influenţă mare în domeniul arbitrajului. Sunt puţini oameni care vor să spună adevărul. Dacă încep eu să vorbesc, iar mă cheamă şi mă pun să plătesc amenzi. Mai mulţi membri ai CCA m-au sunat şi m-au felicitat pentru ideea mea de a muta sediul CCA. Dacă s-ar realiza acest lucru, s-ar diminua traficul de influenţă. Să iasă din sfera Comitetului Executiv al FRF această comisie. Părerea mea că Ionuţ Lupescu are un cuvânt greu de spus în arbitrajul românesc. Au făcut o inginerie să se creadă că Gheorghe Constantin este responsabil, dar lucrurile nu stau aşa. Lupescu conduce arbitrajul românesc“, a mai spus Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII