29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSuporterii s-au bătut cu jandarmii pe Stadionul Municipal

Suporterii s-au bătut cu jandarmii pe Stadionul Municipal

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu“ Gorj a organizat un exerciţiu tactic demonstrativ, prin care a fost simulată intervenţia forţelor de ordine, la un meci de fotbal cu grad ridicat de risc. Din prea mult exces de zel, unul dintre jandarmi s-a ales cu buza spartă.

O confruntare violentă a avut loc ieri pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu între forţele de ordine formate din jandarmii Detaşamentului de Intervenţie Rapidă şi poliţiştii comunitari.
Acesta a fost doar scenariul unui exerciţiu demonstrativ, care a avut loc ieri pe stadionul din oraş, şi nu un eveniment real. Din fericire, scaunele care au zburat din tribună erau doar obiecte de inventar şi, în locul pietrelor, suporterii violenţi au folosit bulgări de zăpadă. Din partea forţelor de ordine au participat aproximativ 100 de persoane, numărul suporterilor fiind de aproape 30 – de asemenea angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ), dar îmbrăcaţi în civil. Suporterii au sosit la stadion cu un autobuz, după care au trecut de filtrele de la intrarea spre sectorul care le era destinat. Unii au fost opriţi la poartă întrucât deţineau asupra lor obiecte interzise. După câteva huiduieli şi îmbrânceli, un susţinător al echipei locale a reuşit să ajungă în zona oaspeţilor şi s-a luat la bătaie cu doi dintre suporterii echipei vizitatoare. În momentul respectiv, au intervenit forţele de ordine, care au fost întâmpinate cu bulgări de zăpadă şi scaune de plastic. În urma încăierării, unul dintre jandarmii îmbrăcaţi în civil s-a ales cu buza spartă, însă nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Ulterior, toată galeria a fost evacuată la autocar, în afara Stadionului Municipal.

Vor organiza periodic simulări
 
La finalul exerciţiului, colonelul Vasile Tâlvescu, şeful IJJ „Tudor Vladimirescu“ Gorj, le-a reproşat subordonaţilor săi că nu şi-au păstrat poziţiile în timpul misiunii şi le-a cerut poliţiştilor comunitari să fie mai vigilenţi în ceea ce priveşte accesul suporterilor pe porţile stadionului: „Trebuie să se ţină cont că nu a fost public în tribune. Când se acţionează, nu se mută tot dispozitivul, ci se rămâne pe poziţii şi apoi se solicită suplimentarea efectivelor de intervenţie. A fost o acţiune în forţă. Comportamentul suporterilor a fost la fel. Sper să rămână doar un exerciţiu şi să nu ne întâlnim cu astfel de situaţii. Noi am simulat intervenţia la un meci de fotbal cu grad de risc ridicat. Echipele au intervenit, iar comportamentul suporterilor a fost foarte aproape de realitate. Dorim să prevenim orice formă de violenţă şi, din fericire, astfel de evenimente nu s-au întâmplat la Târgu Jiu până acum“, a declarat Vasile Tâlvescu, şeful jandarmilor gorjeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS