15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRaluca Olaru şi-a trecut în cont o nouă victorie

Raluca Olaru şi-a trecut în cont o nouă victorie

Dacă în primul tur nu a avut o evoluţie strălucită, tenismana Raluca Olaru şi-a arătat clasa în optimile de finală ale turneului de la Bogota.

Raluca Olaru a acces în faza sferturilor de finală ale turneului WTA de la Bogota (Columbia), dotat cu premii totale de 220.000 de dolari.
La două mingi de eliminare în primul tur, tenismana noastră de 19 ani, ocupantă a poziţiei 127 în clasamentul mondial, a făcut o partidă foarte bună în optimile de finală, dispunând în minimum de seturi, scor 6-4, 6-2, de Maret Ani (111 WTA), din Estonia.
În setul inaugural s-au consemnat multe răsturnări de scor, jucătoarele alternând perioadele foarte bune cu cele mai puţin bune. Raluca a avut 2-0, apoi a fost condusă cu 4-2, dar s-a impus în final cu 6-4. Românca a dat şase aşi şi a fructificat trei şanse de break din şase. În manşa a doua, Raluca Olaru nu şi-a pierdut deloc serviciul, reuşind să facă două break-uri, în game-urile şase şi opt, impunându-se cu 6-2. S-a descurcat de minune pe primul serviciu, pierzând o singură minge din 13.
Următoarea adversară a Ralucăi Olaru va fi Patricia Mayr (Austria), care a dispus de Nuria Llagostera Vives (Spania). Iberica este deţinătoarea titlului în capitala Columbiei, cu scorul de 7-6, 6-3. Olaru ajunsese ultima dată într-un sfert de finală al unui turneu WTA în octombrie 2008, la Tashkent, în Uzbekistan.

Victorie rapidă pentru Gallovits

Cealaltă româncă participantă la Bogota, Edina Gallovits, s-a calificat şi ea în sferturile de finală ale turneului columbian, după ce a învins-o pe cehoaica Klara Zakopalova (94 WTA), cu 6-3, 6-4, la capătul a o oră şi un minut de joc. Sportiva noastră de 24 de ani, clasată pe locul 67 în ierarhia mondială, o mai bătuse o dată pe tenismana cehă la Auckland, în Noua Zeelandă.
După primele patru game-uri ale meciului, Edina Gallovits conducea cu 3-1, însă cehoica a revenit şi a egalat la 3. Următoarele trei jocuri au aparţinut româncei, care a pus capăt actului inaugural în mai puţin de o jumătate de oră. Gallovits a luat-o tare pe Zakopalova în setul al doilea, distanţându-se rapid la 4-0, dar a avut emoţii înainte să închidă disputa, deoarece a ratat patru mingi de meci la scorul de 5-2, permiţându-i adversarei sale să spere în continuare şi să revină până la 4-5. Din fericire, Gallovits a pus capăt partidei în game-ul zece, când a fructificat a cincea minge de meci.
Pentru calificarea în sferturile de finală, unde o va întâlni pe Masa Zec Peskiric (Slovenia), Edina Gallovits şi-a asigurat 70 de puncte WTA şi 5.340 de dolari.
Edina Gallovits a mai jucat două sferturi de finală în acest sezon, la turneul WTA de la Auckland, desfăşurat în ianuarie, şi la concursul ITF de la Cali, încheiat săptămâna trecută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS