15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Sandu îl protejează pe Piţurcă

Mircea Sandu îl protejează pe Piţurcă

Preşedintele FRF susţine că antrenorii care îl critică pe selecţionerul tricolorilor dau dovadă de „aroganţă şi nesimţire“.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a luat atitudine împotriva antrenorilor care au criticat metodele de selecţie folosite de tehnicianul naţionalei tricolore, Victor Piţurcă. „Naşul“ nu s-a sfiit să declare că aceştia dau dovadă de aroganţă şi nesimţire.
„Intervenţia antrenorilor cu privire la selecţia făcută de Piţurcă mi se pare arogantă şi nesimţită. Să-şi vadă de treaba lor şi să nu-şi mai dea cu părerea. Dacă ne uităm la echipele de club, vedem că nu au făcut nimic în cupele europene. Aşa că mai bine să tacă. De bine, de rău, naţionala condusă de Piţurcă a ajuns la un turneu final şi a scos două remize cu două formaţii mari, pe când echipele de club au fost eliminate încă din primul tur în cupele europene. Când vor ajunge selecţioneri, atunci să-şi dea cu părerea despre echipa naţională“, a declarat Mircea Sandu.

„Echipele româneşti nu au valoare“

Mircea Sandu a spus că antrenorii din Liga I ar trebui să vorbească mai puţin şi să facă mai mult, deoarece valoarea echipelor şi a jucătorilor este foarte scăzută, motiv pentru care formaţiile româneşti sunt eliminate din primele tururi ale cupelor europene.
„Nu cred că sunt mai mult de 25 de jucători foarte valoroşi la nivelul primei ligi cu care să poţi emite pretenţii şi în competiţiile majore. Toate echipele au ieşit din primul tur al cupelor europene. Unde-i valoarea?“, a spus Sandu.
„Naşul“ a evitat să vorbească despre viitorul selecţionerului Victor Piţurcă în cazul în care naţionala nu câştigă cu Serbia, însă a dezvăluit că, dacă tricolorii ratează calificarea la CM 2010, FRF va pierde aproximativ cinci milioane de euro.
„Nu mai spun nimic, pentru că se interpretează din nou. Să vedem ce va fi cu Serbia, apoi vom vedea ce este de făcut. Ratarea calificării ne-ar costa enorm. Peste cinci milioane de euro financiar, dar şi ca imagine“, a menţionat preşedintele FRF.

„Chivu şi Mutu sunt indispensabili naţionalei“

Mircea Sandu a spus că absenţa vedetelor Adrian Mutu şi Cristi Chivu s-a cunoscut în meciul cu Croaţia, afirmând că jocul naţionalei României suferă atunci când cei doi fotbalişti absentează.
„Mutu şi Chivu sunt doi jucători importanţi, iar absenţa lor se resimte. Chivu este cel care filtrează primele mingi, cel care accelerează. Păcat că am pierdut meciul cu Croaţia. Cred că echitabil era un egal. Am pierdut, practic, pe două autogoluri. Prima repriză a fost bună, dar în a doua am cedat, în special, după ratarea lui Cociş. Oricum, Croaţia este o echipă de top, în primele şapte ale lumii“, a spus „Naşul“. Şeful FRF a mai afirmat că se aştepta la o afluenţă mai mare de spectatori la amicalul cu Croaţia.
„Mă aşteptam la mai mulţi suporteri, dar, când vom avea şi noi un stadion nou, vor veni câte 30.000 de spectatori la meci. Va fi cu totul alta atmosfera, omul va veni ca la un spectacol, chiar şi cu 15 minute înainte de meci, ştiind că are locul asigurat“, a opinat Mircea Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU