25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii au încheiat turneul în Turcia

Gorjenii au încheiat turneul în Turcia

Echipa Pandurii Târgu Jiu a finalizat cel de-al doilea stagiu de pregătire din Antalya cu o remiză, scor 1-1, cu gruparea letonă FC Dinaburg.

Gruparea gorjeană a susţinut 11 jocuri de verificare în cele două stagii de pregătire din Antalya, echipa condusă de Sorin Cîrţu înregistrând patru victorii, cinci rezultate de egalitate şi două înfrângeri. În ultimul test din Turcia, Pandurii a remizat cu formaţia letonă de primă ligă, FC Dinaburg, golul oltenilor fiind reuşit de Raskovic în minutul 48. Cu două excepţii, Martinovic şi Grecu, Cîrţu a utilizat în prima repriză o formulă de echipă ce ar putea evolua şi în prima etapă a returului: Mingote – Rusu, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Păcurar, Stângă, Stancu, Grecu – Al. Vasilache, Piţurcă. Ionuţ Stancu a evoluat din nou în centrul liniei mediane, experiment care a dat roade în meciul cu MSK Zilina, când ex-rapidistul a reuşit să deschidă scorul cu un şut de la marginea suprafeţei de pedeapsă. După pauză, Cîrţu a schimbat echipa, evoluând cu: Stanca – Popete, Rus, Cardoso, Mândrean – Luţu, Hidişan, Vancea, Tremonti – Simion, Raskovic. Gorjenii au egalat după o fază lucrată de cei doi atacanţi nou- introduşi.

Raskovic, golgheterul amicalelor

Doar trei atacanţi din lotul pandurilor au reuşit să şi înscrie în jocurile amicale, Arrieta, Raskovic şi Piţurcă. Sârbul Milanko Raskovic a reuşit să marcheze patru goluri din totalul de 17 reuşite de Pandurii Târgu Jiu în Antalya, fiind urmat într-un clasament neoficial al golgheterilor echipei de Arrieta şi Stângă, fiecare cu câte trei goluri. Gorjenii au arătat şi în jocurile de pregătire că formează o echipă greu de bătut, încasând doar opt goluri în cele 11 partide disputate. Pandurii au încheiat aseară cel de-al doilea stagiu din Antalya, delegaţia gorjeană revenind în ţară cu o cursă charter. Jucătorii au primit două zile libere şi miercuri vor reveni la antrenamente, la Târgu Jiu, pentru a pregăti debutul returului. Până la partida cu Dinamo Bucureşti, Pandurii Târgu Jiu va mai disputa două jocuri amicale, cu Minerul Lupeni şi CSM Râmnicu Vâlcea, programate vineri,
respectiv sâmbătă, la Târgu Jiu.

Colegi cu Galatasaray

Dacă, în primul cantonament, pandurii au stat în acelaşi hotel cu echipa a doua a clubului Galatasaray, acum elevii lui Sorin Cîrţu s-au întâlnit cu vedetele grupării turce, care au venit în Antalya pentru jocul cu echipa locală Antalyaspor. Galatasaray Istanbul a sosit în hotel vineri după-amiază, stârnind mare agitaţie în rândurile personalului care s-a pregătit să-i primească, dar şi în ale fanilor din Antalya, care au „vânat“ autografele fotbaliştilor. Hotel Sera aparţine unui membru al Consiliului de Administraţie al clubului turc, tot aici fiind cazaţi şi componenţii echipei de baschet Galatasaray.

Rezultatele pandurilor în Antalya
Pandurii – SV Germania 90 Schoeneiche 4-0 (Arrieta (3), Raskovic)
Pandurii – FK Wit Georgia 1-2 (Păcurar)
Pandurii – Metalurgs Liepaja 3-0 (Vasilache, Stângă, Iordache)
Pandurii – Zhetysu Taldykorgan 0-0
Pandurii – SC Tavrya Simferopol 0-0
Pandurii – Pirin Blagoevgrad 0-0
Pandurii – PFC Neftci Baku 3-0 (Stângă (2), Luţu)
Pandurii – Selecţionata regională Coreea de Sud 3-2 (Raskovic (2), Ilie Iordache)
Pandurii – MSK Zilina 1-2 (Stancu).
Pandurii – Dnerp Dnepropetrovsk 1-1 (Al. Piţurcă)
Pandurii – FC Dinaburg 1-1 (Raskovic)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS