9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHuţupan luptă împotriva fostei echipe

Huţupan luptă împotriva fostei echipe

Oltchim Râmnicu Vâlcea va juca duminică împotriva lui Krim Ljubljana în etapa a doua a Grupei 2 principale a Ligii Campionilor.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a pierdut la Buducnost Podgorica meciul de debut al Grupei 2 principale din Liga Campionilor şi este pe locul trei al clasamentului după două etape. Duminică, de la ora 18.45, vâlcencele vor evolua pe propriul teren în faţa campioanei Sloveniei, Krim Ljubljana, şi singura şansă de a mai spera la accederea în faza semifinalelor este un succes la cât mai multe goluri diferenţă. Krim s-a calificat din Grupa D a Ligii Campionilor, unde a avut o singură adversară de temut, Viborg, din Danemarca, pe care a şi reuşit să o învingă pe propriul teren. Din serie au mai făcut parte franţuzoaicele de la Metz şi nemţoaicele de la Nürnberg, care nu au emis mari pretenţii. Gruparea din Ljubljana are în lot şapte straniere, două din Ungaria, două din Serbia, şi câte una din Ucraina, Croaţia şi Rusia. Cea mai cunoscută dintre ele este pivotul rus, Liudmila Bodnieva, handbalistă care a fost dorită şi de Oltchim după plecarea Ionelei Gâlcă. Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Norvegia formată din Oyvind Togstad şi Rune Kristiansen, observator din partea Federaţiei Europene de Handbal fiind francezul Jean Michel Germain. În cealaltă partidă a grupei, ETO Gyor va juca pe propriul teren contra formaţiei Buducnost Podgorica.

Meiroşu s-a accidentat

Chimista Adina Meiroşu s-a accidentat la genunchi în derbiul jucat de Oltchim la Braşov, cu Rulmentul, a fost menajată la antrenamentele de joi, dar sunt şanse mari să fie refăcută până la ora partidei.
Tehnicianul Ivica Rimanic a purtat discuţii separate cu Steluţa Luca, apoi cu Adina Meiroşu, încercând să destindă atmosfera tensionată după cele trei înfrângeri din acest sezon. 
Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, este îngrijorat de evoluţiile campioanei României la handbal feminin din ultima perioadă: „S-au pierdut trei meciuri. Podravka Koprivnika ne-a învins la Râmnicu Vâlcea, dar nu am dat prea mare importanţă acestui rezultat, pentru că oricum nu mai conta pentru calificare. Cel mai mult m-a durut însă eşecul de la Podgorica. Acel meci nu trebuia pierdut, acel meci ne-ar putea costa calificarea în semifinale. A venit apoi partida de la Braşov, am primit 41 de goluri şi nu ştiu ca Oltchim să fi primit atâtea goluri în altă partidă oficială. Îmi amintesc de un meci cu Hypo Viena, 30-17 pentru austriece, nu-l voi uita niciodată, dar de 41 de goluri nu îmi amintesc… Sunt îngrijorat, dar ce pot face?“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS