11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDebut în necunoscut pentru Energia Pandurii Târgu Jiu

Debut în necunoscut pentru Energia Pandurii Târgu Jiu

Energia Pandurii Târgu Jiu va debuta sâmbătă în returul Ligii Naţionale de handbal masculin pe terenul ultimei clasate CSM D&C Oradea, o necunoscută pentru antrenorul Vasile Stângă, gruparea bihoreană remaniindu-şi complet lotul din cauza problemelor financiare. „Nu am avut cum să culeg informaţii despre Oradea. Nu ştiu cine joacă la ei. Alesu am înţeles că s-a dus acolo. Au jucat la Cluj un meci şi au pierdut la zece goluri, însă nu am mai multe date. Ei nu au nimic de pierdut, oricum se consideră retrogradaţi. Va fi un meci de muncă, de uzură“, a punctat tehnicianul gorjenilor.
Energia a arătat în partidele de verificare o creştere în joc faţă de turul campionatului, însă Vasile Stângă se teme totuşi de un blocaj psihic al elevilor săi şi de un arbitraj ostil al cuplului din Baia Mare, Marta – Hendrea: „Suntem pregătiţi pentru startul returului. Acum totul depinde de aspectul psihologic. Dacă nu o să ne blocăm, nu avem cum să pierdem, nici la Oradea, nici acasă. Dacă se blochează un jucător îl schimb, însă dacă echipa intră într-o pasă proastă, e greu să o scoţi“.
Energia a deplasat la Oradea un singur pivot, Giotoiu, cel de-al doilea, Radu Costel, precum şi Stanciu, accidentat, fiind lăsaţi în afara lotului. Portarul muntenegrean Kosanovic este incert deoarece nu a primit permisul de muncă, dar Stângă speră ca până la ora jocului situaţia să se clarifice. Energia Pandurii a stabilit ca toate jocurile de pe teren propriu din returul campionatului să se joace seara şi nu dimineaţa, ca în prima parte a sezonului, deoarece handbaliştii gorjeni dau un randament mai bun în partea a doua a zilei. „Dimineaţa e un dezastru pentru băieţi. Internetul e boala secolului. Băieţii stau pe messenger, se joacă pe calculator sau urmăresc filme. Din acest motiv, am hotărât să jucăm seara meciurile de acasă. Pedro Coelho avea în Spania meciuri numai seara“, a mai spus tehnicianul formaţiei din Târgu Jiu. Gruparea gorjeană ocupă locul 11, cu nouă puncte, în timp ce echipa din Oradea se clasează pe 14, cu patru puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS