9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu a vrut să retragă echipa de pe teren

Cîrţu a vrut să retragă echipa de pe teren

Pandurii Târgu Jiu a remizat, scor 1-1, cu Dnepr Dnepropetrovsk, după un joc disputat la limita regulamentului, acesta fiind ultimul test important al gorjenilor în Antalya.

Gruparea gorjeană a înregistrat vineri cel de-al patrulea rezultat de egalitate în Antalya, 1-1 cu Dnepr Dnepropetrovsk, locul şapte în prima ligă a Ucrainei. Golul echipei lui Sorin Cîrţu a fost marcat de Alex Piţurcă, în minutul 21. Jocul a fost foarte tensionat şi cu multe durităţi de ambele părţi, cel mai şifonat dintre panduri ieşind Rusu, accidentat în minutul 40, după o intrare dură a unui adversar. Cîrţu le-a cerut jucătorilor săi să părăsească terenul, însă spiritele s-au calmat şi jocul a continuat. Cu o excepţie, Stanca între buturi în locul lui Mingote, „Sorinaccio“ a trimis pe teren acelaşi unsprezece ca şi în partida cu MSK Zilina: Stanca – Rusu (’40, Popete), Rus, Chibulcutean, Cardoso – Stancu, Stângă, Vancea, Păcurar – Vasilache, Piţurcă. Pe parcursul partidei au mai evoluat: Hidişan, L. Pîrvu, Arrieta, Luţu, Sabou şi Martinovic.
Recenta achiziţie, Florin Hidişan, a lăsat oficialilor clubului Pandurii o impresie bună la primul său joc în culorile grupării gorjene. „Hidişan s-a mişcat foarte bine la meciul cu Dnepr şi a fost o surpriză foarte plăcută pentru noi. El este acum puţin în urmă cu pregătirea, dar, atunci când va fi pus la punct cu condiţia fizică, va deveni un jucător de bază al echipei“, a declarat secretarul general al clubului Panduri, Daniel Băloi.

Ultimul amical, cu rezervele

Pandurii dispută sâmbătă, de la ora 15.30, un ultim test de verificare în Antalya contra formaţiei letone FC Dinaburg, tehnicianul Sorin Cîrţu mizând doar pe jucători care au evoluat mai puţin sau chiar deloc în acest stagiu de pregătire. „Vom mai juca un singur meci în acest stagiu, cu Dinaburg, o echipă ce ocupă locul patru în clasamentul primei ligi din Letonia. Va fi un meci în care vor juca mai mult fotbalişti care au evoluat mai puţine minute în celelalte partide sau chiar deloc. Pentru mulţi dintre jucătorii de bază ai echipei se poate spune că stagiul de pregătire s-a încheiat odată cu meciul cu Dnepr. De fapt, partidele cu Zilina şi Dnepr sunt testele cele mai bune efectuate aici, teste foarte utile, cu adversari foarte buni, şi în urma acestor meciuri am putut să ne formăm o impresie generală asupra lotului de care dispunem“, a mai declarat Băloi.
După ce a renunţat la italianul Chiaverini, Pandurii încearcă să transfere un portar tânăr, component al lotului naţional al României Under 17. „Chiaverini nu a demonstrat că poate fi mai bun decât unul dintre cei doi portari pe care-i avem deja în lot şi am renunţat la el. În vizor avem un portar tânăr, de la lotul ’92. Este un goalkeeper de perspectivă, care a jucat şi la Călăraşi. Am avea nevoie de un astfel de jucător pe care să-l creştem şi să-l avem anii următori“, a dezvăluit Băloi. Pandurii vor reveni în ţară duminică seară şi vor avea liber două zile, luni şi marţi, miercuri la ora 14.30 fiind programat primul antrenament la Târgu Jiu.

Spionaţi de Rednic

Antrenorul echipei Dinamo, Mircea Rednic, a asistat la amicalul gorjenilor cu Dnepr alături de alţi oficiali ai grupării din Ştefan cel Mare. După incidentul din minutul 40, Rednic a părăsit terenul nu înainte de a-l saluta pe preşedintele Marin Condescu, căruia i-a spus direct: „Am venit să vă spionez“. Pandurii Târgu Jiu va juca împotriva lui Dinamo Bucureşti în prima etapă a returului, în Groapă, partida de la Târgu Jiu încheindu-se la egalitate, scor 1-1. Cele două cluburi se află în litigiu, gruparea gorjeană fiind sancţionată cu neprogramarea, însă preşedintele Marin Condescu a dat asigurări că va achita banii datoraţi în contul transferului lui Ilie Iordache şi nu va ceda dinamoviştilor la „masa verde“ cele trei puncte puse în joc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS