22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomâncele sunt pe val

Româncele sunt pe val

Tenismana Monica Niculescu (21 de ani, 47 WTA) a debutat cu dreptul la turneul de la Paris, învingând-o cu 6-4, 6-3 pe elveţianca Timea Bacsinszky (60 WTA). În optimile de finală, românca o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Amelie Mauresmo (Franţa, 24 WTA) şi Sara Errani (Italia, 33 WTA). Tot în primul tur al competiţiei din capitala Franţei, Sorana Cârstea a fost depăşită în trei seturi de Nathalie Dechy, scor 2-6, 6-1, 2-6. Cârstea şi Niculescu se descurcă bine în proba de dublu, calificându-se în sferturile de finală, după victoria din prima rundă, scor 7-6 (2), 7-6 (5), contra franţuzoaicelor Severine Bremond şi Virginie Razzano. În sferturile de finală, Sorana şi Monica vor da piept cu perechea slovacă formată din Zuzana Kucova şi Lenka Tvaroskova.
Edina Gallovits s-a calificat în turul doi al turneului de la Cali (Columbia), după ce a trecut în manşa inaugurală de columbianca Alexandra Moreno, scor 6-1, 6-2, şi o va întâlni pe tenismana din Argentina, Florencia Molinero. Tot la turneul de la Cali, altă româncă, Agnes Szatmari, s-a calificat în turul secund după ce a învins-o pe principala favorită a competiţiei, Mathilde Johansson (Franţa), scor 6-2, 1-6, 6-3, iar în faza următoare va juca în compania Mariei Fernandes Alvarez, din Bolivia. Agnes Szatmari a trecut mai departe şi în proba de dublu, unde face pereche cu ucraineanca Tetiana Luzhanska, ele trecând în primul tur de Gabriel Dabrowski (Canada) şi Polona Hercog (Slovenia), scor 6-7, 6-1, 10-7. În faza următoare, Agnes şi Tetiana vor întâlni perechea formată din Martina Muller (Germania) şi Maria Emila Salerni (Argentina).
La Stockholm (Suedia), Alexandra Dulgheru (19 ani, 339 WTA) a dispus în prima rundă, cu un dublu 6-1, de Marinne Giraud din Mauritius şi o va întâlni în optimi pe franţuzoaica Yulia Fedossova (230 WTA).

Crăciun şi Ioniţă
au confirmat

La masculin, Dacian Crăciun (28 de ani, 360 ATP) l-a învins în primul tur al futures-ului de la Cairo pe Alexandru Lazăr (20 de ani, 789 ATP), cu 6-2, 6-3, urmând să joace în faza a doua cu britanicul David Rice (902 ATP). Tot la Cairo, Andrei Mlendea (24 de ani, 494 ATP) a fost învins în primul tur de italianul Marco Simoni, scor 2-6, 4-6.
Cotat ca al şaselea favorit al futures-ului de la Zagreb, Victor Ioniţă (25 de ani, 306 ATP) i-a administrat, în runda inaugurală, un dublu 6-4 croatului Antonio Sancic şi îl va întâlni pe slovacul Lukas Lacko (339 ATP).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS