22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIlie Cojan, propus vicepreşedinte al FRT

Ilie Cojan, propus vicepreşedinte al FRT

Cunoscutul om de tenis craiovean va lupta pe 23 februarie cu alţi 17 candidaţi pentru cele patru posturi de vicepreşedinţi ai Federaţiei Române de Tenis.

Federaţia Română de Tenis (FRT) a informat că şase persoane şi-au depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al FRT. După verificările candidaturilor primite la Federaţia Română de Tenis, s-au înregistrat următoarele propuneri pentru postul de preşedinte: Aurel Muntean, Dumitru Hărădău, Ruxandra Dragomir, Florin Segărceanu, George Cosac şi Eduard Gabriel Pană.
Pentru funcţia de vicepreşedinte candidează 18 persoane, printre care şi craioveanul Ilie Cojan. Ceilalţi combatanţi pentru unul dintre cele patru locuri de vicepreşedinte sunt: Dumitru Hărădău, Adrian Marcu, Ruxandra Dragomir, George Cosac, Florin Segărceanu, Andrei Pavel, Ionuţ Moldovan, Marius Comănescu, Alexe Bardan, Mihai Zacopceanu, Răzvan Itu, Ion Ţupa, Emil Negoiţă, Claudiu Munteanu, Liviu Ursuleanu, Romeo Stoica şi Ciprian Porumb.
Ilie Cojan, manager şi, totodată, antrenor la clubul TC Olimp Craiova, a fost propus pentru funcţia de vicepreşedinte de patru cluburi din ţară: CS Sănătatea Bucureşti, Tenis Club Râmnicu Vâlcea, Palestra 21 Caracal şi TC AS Piteşti. „Am fost propus de patru structuri sportive din ţară, iar adunarea de la Poiana Braşov va decide. Oamenii care m-au propus ştiu că sunt bine pus la punct cu ceea ce se întâmplă în tenis, în plan managerial şi legislativ“, a spus Cojan. În 2005, Ilie Cojan a fost la un pas să deţină funcţia de vicepreşedinte al FRT. „La alegerile din 2005 am fost primul sub linie, cum s-ar spune. Am fost al cincilea, dar domnul Dumitru Hărădău, care avea cumul de funcţii, director general al FRT şi vicepreşedinte, nu a vrut să renunţe la una dintre ele, aşa cum ar fi fost normal“, îşi aminteşte Cojan, multiplu campion naţional la tenis, categoria veterani.

Muntean, susţinut de un număr mare de cluburi

Cât despre şefia Federaţiei, omul de tenis craiovean a spus că îl surprinde numărul mare de susţinători pentru candidatul Aurel Muntean, cel care a susţinut financiar anul trecut meciul de Cupa Davis dintre România şi Franţa şi este în acest moment sponsorul principal al Federaţiei Române de Tenis. „Muntean are cel mai mare număr de propuneri din partea cluburilor, dar eu cred că este vorba de jocuri de culise şi este trimis la înaintare de alţii. Este fierbere în tenisul românesc, dar eu sper ca de data aceasta să vină rândul sportului să conducă“, a apreciat Cojan.
Adunarea Generală Extraordinară se va desfăşura pe 23 februarie, la Poiana Braşov. Pe ordinea de zi vor fi bilanţul pe 2007, bilanţul pe 2008, raportul asupra îndeplinirii obiectivelor în mandatul 2005-2009 şi alegerea conducerii FRT pentru mandatul 2009-2012. Adunarea Generală Extraordinară a fost programată iniţial pe 11 decembrie 2008, la Poiana Braşov, dar nu a fost întrunit cvorumul. Atunci, doi dintre cei trei candidaţi, Ruxandra Dragomir şi Florin Segărceanu, au acuzat actuala conducere a forului că a împiedicat accesul membrilor în sală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU