15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă pleacă dacă ratează calificarea

Piţurcă pleacă dacă ratează calificarea

Selecţionerul tricolorilor, Victor Piţurcă (foto), susţine că reprezentativa României are, cel puţin deocamdată, a patra şansă de calificare la Campionatul Mondial. „Piţi“ a afirmat că va renunţa la funcţie dacă nu va reuşi să califice naţionala la turneul final din Africa de Sud.
„Nu cred că moralul jucătorilor va fi afectat pentru că am spus că România are şansa a patra în grupă, din contră. Când ratezi o calificare, e foarte greu să revii în circuit. Mă deranjează discuţiile despre eventualii înlocuitori ai mei şi, dacă nu ne vom califica, voi renunţa. Toată lumea vrea rezultate. Oricum, dacă şansele noastre de calificare se vor diminua, pot apărea jucători noi la echipa naţională“, a precizat selecţionerul.
Tehnicianul a dezvăluit şi motivele pentru care a renunţat să îi mai convoace pentru amicalul de mâine, cu Croaţia, pe Marius Niculae şi pe Radu Ştefan.
„Pe Marius Niculae nu l-am chemat fiindcă a jucat puţine meciuri, dar şi din cauza acelei atitudini nesportive pe care a avut-o faţă de Steaua, când a înjurat clubul. A contat şi asta, pentru că un jucător de naţională trebuie să aibă o atitudine corectă faţă de mass-media şi faţă de celelalte cluburi. Cât despre Radu Ştefan, el a fost a treia opţiune pentru mine şi nu prestaţia sa din meciul cu Milan m-a făcut să nu îl convoc la meciul cu Croaţia“, a explicat „Piţi“.

Daniel BISTRICEANU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU