14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, învingător în faţa lui Lazio

Mutu, învingător în faţa lui Lazio

Fiorentina s-a impus printr-un gol marcat în prelungiri de Gilardino, în urma unui şut al românului respins de portar, dar „Briliantul“ nu a mai strălucit aşa cum o făcuse în urmă cu o săptămână.

Fiorentina, echipa la care evoluează internaţionalul român Adrian Mutu, s-a impus cu 1-0 în faţa formaţiei lui Radu Ştefan, Lazio, în etapa a 23-a din Serie A, printr-un gol marcat de Gilardino în minutul 90. Reuşita atacantului italian a venit în urma unui şut puternic expediat de Mutu şi respins în faţă de portarul oaspeţilor. „Briliantul“ nu a mai avut o evoluţie la fel de bună ca în partida jucată în urmă cu o săptămână la Bologna, unde a înscris două goluri. „Românul nu a mai fost acelaşi pe care l-am văzut lunea trecută la Bologna. A căutat mult golul, dar i-a lipsit inspiraţia“, a scris agenţia Datasport despre atacantul român, pe care l-a notat cu 6.
Aceeaşi notă a primit Mutu şi din partea site-ului calciotoscano.it, care a menţionat că a fost prezent în joc mai mult în repriza secundă: „După prestaţia din meciul cu Bologna se aştepta mai mult de la Mutu, dar jucătorul român s-a văzut foarte puţin în joc, chiar dacă acţiunile periculoase ale Fiorentinei au fost create de el. Mutu a evoluat mai bine în repriza a doua, iar şutul său la poartă din minutul 90 a fost respins în faţă de portarul Muslera, care i-a oferit lui Gilardino şansa marcării unicului gol al meciului“.
La Lazio, Radu Ştefan nu a evoluat, fiind suspendat. În urma victoriei obţinute pe stadionul „Artemio Franchi“, Fiorentina a urcat pe locul al patrulea în clasament. Din păcate, etapa viitoare, Mutu nu va putea evolua în deplasare, cu Genoa, fiind suspendat din cauza cumulului de cartonaşe galbene.

Codrea a jucat în repriza a doua

Formaţia la care evoluează Paul Codrea, AC Siena, a obţinut un rezultat bun, 2-2, pe terenul grupării Sampdoria Genova. Oaspeţii au condus din minutul 21 cu 1-0, când a marcat Vergassola, dar s-au văzut apoi conduşi cu 2-1, pentru Sampdoria înscriind Bellucci (‘45+2) şi noua achiziţie, Pazzini (‘51). Fostul jucător al lui Middlesbrough, Massimo Maccarone, a adus un punct Sienei prin golul marcat în minutul 80. La oaspeţi, Paul Codrea a intrat pe teren în minutul 57 şi şi-a pus amprenta asupra jocului echipei sale, după cum a scris şi agenţia Datasport: „A intrat pe parcursul meciului şi a pus stăpânire pe centrul terenului cu clasa sa, a dat pase utile coechipierilor din atac şi s-a dovedit foarte inventiv“. Siena a mai urcat un loc în clasament şi ocupă acum poziţia a 13-a, având 26 de puncte.
Tot în cadrul etapei a 23-a a campionatului Italiei, la Catania, Juventus s-a impus în faţa echipei antrenate de Walter Zenga cu 2-1, la capătul unui meci tensionat. „Juve“ a deschis scorul în minutul 11 prin Iaquinta, care un minut mai târziu a primit al doilea cartonaş galben pentru un fault dur şi a fost eliminat. Primul avertisment fusese primit imediat după gol, atacantul italian scoţându-şi tricoul. Catania a egalat în repriza secundă, graţie reuşitei lui Morimoto (‘51), şi a ratat apoi alte câteva ocazii de gol. În minutul 90+1, danezul Poulsen, intrat în finalul meciului la oaspeţi, a marcat golul victoriei lui Juventus. Formaţia din Torino a profitat de rezultatul suprinzător de egalitate înregistrat de Milan pe teren propriu, în faţa formaţiei Reggina (1-1), şi a urcat pe locul al doilea. La şapte puncte distanţă de Juventus, pe primul loc, se situează echipa lui Cristian Chivu, Inter Milano, învingătoare sâmbătă cu 3-0 la Lecce.

Campionatul Italiei, etapa a XXIII-a

Rezultate: Catania – Juventus 1-2, Sampdoria – Siena 2-2, AS Roma – Genoa 3-0, Cagliari – Atalanta 0-1, Fiorentina – Lazio 1-0, Torino – Chievo 1-1, Udinese – Bologna 1-0, Lecce – Inter 0-3, AC Milan – Reggina 1-1, Palermo – Napoli 2-1. Clasament: 1. Inter 53p, 2. Juventus 46p, 3. AC Milan 45p, 4. Fiorentina 41p, 5. Genoa 40p, 6. AS Roma 40p, 7. Palermo 38p, 8. Napoli 34p, 9. Cagliari 34p, 10. Atalanta 33p, 11. Lazio 31p, 12. Udinese 30 p, 13. Siena 26p, 14. Catania 26p, 15. Sampdoria 25p, 16. Bologna 22p, 17. Lecce 22p, 18. Torino 19p, 19. Chievo 19p, 20. Reggina 16p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS