16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„U“ Craiova - Botev Plovdiv 1-1

„U“ Craiova – Botev Plovdiv 1-1

Florin Costea a înscris pentru craioveni, internaţionalul oltean reuşind jumătate dintre golurile marcate de juveţi în turneul din Antalya.

Antrenorul Nicolo Napoli a început meciul cu Botev Plovdiv (Bulgaria – locul 14 în Liga I), disputat la Belek, într-o formulă modificată faţă de partida anterioară. Lung Jr. a fost titular, luându-i locul lui Bornescu între buturi, Bărboianu şi Găman au revenit în linia defensivă, iar Dina a fost preferat în atac în locul lui Tănasă. Doar linia mediană a rămas nemodificată, semn că Napoli este mulţumit de cum îşi face treaba trioul Prepeliţă – Dilevski – Şoavă. Italianul a început meciul în formula: Lung Jr. – Bărboianu, V. Găman, D. Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski, Şoavă – Wobay, Dina, F. Costea. Bulgarii au avut prima ocazie a întâlnirii, dar Lung Jr. a respins, apoi craiovenii au urcat periculos spre poarta adversă, Rose, Şoavă şi Florin Costea ratând ocazii bune de a marca. Inevitabilul s-a produs în minutul 28, când internaţionalul Florin Costea a deschis scorul, şutând din afara careului mare, fără speranţe pentru Arsov. Bulgarii au ripostat imediat, în minutele următoare Penile punându-l de două ori la încercare pe Lung Jr., care a salvat poarta Ştiinţei de fiecare dată. Portarul craiovean a fost învins în minutul 39, când Fmertyiev, scăpat din marcaj, a înscris din interiorul careului.

A doua remiză

În partea a doua a jocului, tehnicianul Ştiinţei a făcut mai multe modificări în echipă, evoluând în formula: Merlier – Dănănae, V. Găman, Mitchell, Bărboianu – Wobay, Prepeliţă, D. Stoica – Tănasă, M. Costea, Gângioveanu. Schimbările făcute de Nicolo Napoli după timpul de odihnă nu au avut efectul scontat, jocul pierzând din cursivitate. Mihai Costea şi Gângioveanu au încercat în câteva rânduri să pună în pericol poarta bulgarilor, dar acţiunile lor au rămas nefinalizate. Nici cei de la Plovdiv nu au fost mai presus, rezultând un joc lipsit de spectaculozitate. La Universitatea au mai intrat pe parcursul întâlnirii Crăciun, Barbu, Gogoşoiu, Ologu şi I. Popescu. Pentru Universitatea este cel de-al doilea rezultat de 1-1 înregistrat în Turcia, cu acelaşi scor încheindu-se şi amicalul cu polonezii de la Arka Gdynia. În alte două meciuri, Ştiinţa a obţinut victorii, 2-0 cu Sportfreunde Siegen (Germania – amatori) şi 2-1 cu Strum Graz (Austria – Liga I). Singura înfrângere a oltenilor s-a înregistrat în faţa ruşilor de la Amkar Perm (scor 0-2). În cele cinci meciuri, Florin Costea a marcat trei goluri pentru alb-albaştri, celelalte trei reuşite aparţinând jucătorilor Tănasă, Prepeliţă şi D. Stoica.

Rapid Viena, ultimul adversar

Ultimul meci de verificare al Ştiinţei în Turcia va avea loc mâine, la Belek, împotriva austriecilor de la Rapid Viena (Liga I – locul doi). Revenirea Universităţii în Bănie este programată pentru joi, 12 februarie, după care jucătorii vor avea trei zile de pauză. Vor urma două săptămâni de pregătire pe plan local, antrenorul Nicolo Napoli făcând ultimele retuşuri înainte de reluarea campionatului. Universitatea va întâlni pe 28 februarie, în deplasare, formaţia Poli Iaşi, în prima etapă din retur. Revenind la amicalul de mâine, Nicolo Napoli nu va putea beneficia la acest test de serviciile celor şase jucători chemaţi la lot. Silviu Lung Jr., Radu Barbu, Valerică Găman, Ştefan Bărboianu şi Cosmin Gîngioveanu vor face parte din lotul pe care selecţionerul Emil Săndoi îl va opune Sloveniei în amicalul de miercuri, de la Nova Gorica. Cei cinci, dar şi Florin Costea, convocat la naţionala mare, care va juca tot miercuri, la Bucureşti, contra Croaţiei, vor părăsi în această dimineaţă Antalya.

Rezultatele Ştiinţei în Antalya
„U“ Craiova – Sportfreunde Siegen 2-0 (goluri: Fl. Costea, Tănasă)
„U“ Craiova – Arka Gdynia 1-1 (gol: Prepeliţă)
„U“ Craiova – Sturm Graz 2-1 (goluri: Fl. Costea, D. Stoica)
„U“ Craiova – Amkar Perm 0-2
„U“ Craiova – Botev Plovdiv 1-1 (gol: Fl. Costea)
„U“ Craiova – Rapid Viena (10 februarie)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS