16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuţu, la prima reuşită în tricoul pandurilor

Luţu, la prima reuşită în tricoul pandurilor

Gorjenii au câştigat cu 3-0 meciul cu PFC Neftci Baku (Azerbaidjan) prin golurile lui Stângă (2) şi Luţu.

După două remize albe, echipa lui Sorin Cîrţu a arătat sâmbătă că ştie să şi marcheze, PFC Neftci Baku, echipa românilor Neaga şi Aliuţă, fiind un simplu sparring-partener pentru fotbaliştii gorjeni care s-au impus la scor de neprezentare. Stângă, cu o dublă, şi noua achiziţie Ionuţ Luţu au semnat reuşitele oltenilor. „Sorinaccio“ a început jocul în formula: Mingote – Rusu, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Stancu, Stângă, Vancea, Păcurar – Iordache, Piţurcă. Pe parcurs au mai intrat: Stanca, Popete, Martinovic, Mândrean, Luţu, Murgan, Tremonti, Pîrvu, Vasilache şi Arrieta. Pandurii au deschis scorul repede, în minutul 4, în urma unei lovituri de colţ, Stângă reuşind să marcheze cu un şut de la marginea suprafeţei de pedeapsă.
Aliuţă, titular la azeri, deşi abia semnase contractul, a fost periculos din lovitură liberă, dar balonul a trecut peste poarta lui Mingote. Gorjenii au solicitat o lovitură de pedeapsă în finalul primei reprize, când Alex Piţurcă a fost ţinut în careu. Gruparea condusă de Cîrţu a continuat să domine şi Stângă a majorat diferenţa (’51) după o fază lucrată de Vasilache şi Alex Piţurcă.
Ionuţ Luţu a reuşit primul său gol pentru Pandurii în finalul jocului, când a transformat o lovitură liberă dictată în urma unui fault la Arrieta. Ambele echipe au terminat în zece jucători, Vasilache şi un azer fiind eliminaţi.
„A fost un meci normal pentru această perioadă de pregătire şi mă bucur că jucătorii mei au obţinut o victorie meritată. Mai avem trei meciuri de disputat în acest stagiu de pregătire, iar concluziile acestui cantonament le vom trage la finalul acestei perioade“, a declarat Cîrţu.

Luţu a lăsat China
pentru Pandurii

Ionuţ Luţu a evoluat în toate cele trei amicale susţinute de Pandurii în Turcia, reuşind să şi marcheze contra celor din Baku, cu toate că în respectivul joc a evoluat cel mai puţin. „Am avut şi noroc. N-am jucat prea mult, dar s-a întâmplat să înscriu. Am întâlnit o echipă mult mai slabă decât noi şi am prins şi o zi bună. Cei de la Baku sunt la final de pregătire, săptămâna viitoare încep campionatul în Azerbaidjan şi ar trebui să se prezinte mai bine“, a afirmat Luţu. Un adevărat globe-trotter, Luţu a renunţat să mai plece în China, preferând să dea curs ofertei de la Pandurii. „Aveam o ofertă din China acum, dar între timp m-a sunat nea Sorin să mă întrebe dacă nu vreau să vin la Pandurii. Eu fiind liber de contract, am acceptat. China era o soluţie, dar acum, dacă s-a ivit această invitaţie, am acceptat să vin la Pandurii. Oferta aceasta chiar mă bucură pentru că nici mie nu mai îmi arde să plec acum la mare distanţă şi să joc în China“, a declarat Luţu.
Pandurii Târgu Jiu a reuşit să nu primească gol în primele trei jocuri disputate în cel de-al doilea cantonament din Antalya, iar cu Neftci Baku a reuşit să şi marcheze, drept consecinţă a unei prestaţii apreciate. „Echipa a prestat un joc de calitate, cu goluri frumoase. Chiar dacă azerii au jucat în toamnă în Cupa UEFA, am arătat azi că suntem o echipă mult mai bună decât ei“, a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.
La meciul dintre Pandurii şi Neftci Baku a fost prezent în tribună şi fostul antrenor al echipei gorjene, Eugen Neagoe, acesta aflându-se în Antalya cu FC Drobeta. Pandurii au disputat aseară un nou meci amical, cu selecţionata de tineret regională din Coreea de Sud, scor 3-2 (goluri Raskovic – 2 şi Ilie Iordache), şi mai au de susţinut două jocuri în Antalya, cu MSK Zilina (11 februarie) şi, probabil, Dnepr (12 februarie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS