22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMândrean a fost reprimit în lot, Orac îşi caută echipă

Mândrean a fost reprimit în lot, Orac îşi caută echipă

Anunţat că nu mai intră în vederile antre-norului Sorin Cîrţu, fundaşul Sergiu Mândrean va face totuşi deplasarea în Antalya pentru cel de-al doilea stagiu de pregătire al pandurilor, nu şi Daniel Orac, pus pe lista de transferuri.

Pandurii Târgu Jiu pleacă astăzi în Turcia pentru cel de-al doilea cantonament al iernii, din delegaţia grupării gorjene făcând parte şi fundaşul Sergiu Mândrean, jucător „disponibilizat“ de conducere la cererea antrenorului Sorin Cîrţu. După ce afirmase că îl împrumută la CSM Râmnicu Vâlcea, preşedintele Marin Condescu a revenit şi l-a reprimit în lot pe Sergiu Mândrean pe motiv că a picat transferul bosniacului Pejic. „Pe Mândrean îl vor cei de la Vâlcea. Eram dispuşi să-l împrumutăm acolo, dar el va rămâne la Pandurii şi va merge cu echipa în Antalya şi în cel de-al doilea stagiu. Sergiu Mândrean a fost iniţial pe lista celor la care ar fi trebuit să renunţăm, dar, întrucât nu s-a mai perfectat transferul fundaşului bosniac care a fost în probe în prima parte a pregătirii, el va face deplasarea în Antalya şi în cel de-al doilea stagiu cu Pandurii“, a spus Condescu.
Mândrean nu se aştepta ca antrenorul Sorin Cîrţu să renunţe la serviciile sale după primul stagiu din Antalya şi speră să nu mai aibă astfel de surprize înainte de startul campionatului. „Nici nu ştiu ce să zic despre toate astea. Sincer, nu m-am gândit că ar dori să renunţe la mine, chiar dacă am avut o discuţie cu antrenorul în Antalya. Am vorbit acolo despre faptul că am fost accidentat şi am lipsit două zile de la antrenamente. Atât. Nici antrenorul nu mi-a spus nimic acolo şi nici aici nu am discutat cu domnul preşedinte. Oricum, eu mă conformez deciziei şi voi merge cu Pandurii în Antalya. Am contract cu echipa şi nu pot face altceva, dar sper să nu mă trezesc după acest nou cantonament că trebuie
să-mi caut altă formaţie. Accept decizia conducerii, dar, dacă vor hotărî să mă împrumute undeva, atunci trebuie să discutăm“, a declarat Mândrean.
Situaţia lui Daniel Orac (foto), şi el disponibilizat de Cîrţu, nu s-a schimbat, fotbalistul primind acceptul clubului de a se pregăti cu altă echipă.

Lung, mulţumit de portari

Cei 22 de fotbalişti care au revenit în ţară după primul cantonament, Stanca, Mândrean, Rus, Chibulcutean, Popete, Ghindeanu, Rusu, Murgan, Vasilache, Păcurar, Vancea, Stângă, Raskovic, Simion, Piţurcă, Grecu, Iordache, Pârvu, Stancu, Tilincă, Avrămescu şi Mohora, ajung direct în Antalya cu un avion charter închiriat de gorjeni împreună cu alte cinci echipe româneşti şi vor face fuziune cu cei patru jucători rămaşi în Turcia, Arrieta, Mingote, Cardoso şi Tremonti. Pandurii caută în continuare al treilea portar, antrenorul Silviu Lung dorind să-l vadă şi în Turcia, la jocuri, pe Vladimir Lişvit, testat la Târgu Jiu. Tot acolo este aşteptat şi un goalkeeper italian. „Livşit are detentă, priză bună şi viteză de reacţie. Aş vrea să-l văd şi la joc, pentru că meciurile decid. O să vedem dacă îl vom lua în Antalya, dar mă bucur că este tânăr şi poate fi de perspectivă. Mai avem o variantă de rezervă, un portar care a jucat multe meciuri în Liga I. Avem multe variante, încă nu ne grăbim“, a spus Lung. Antrenorul cu portarii dă asigurări că până la startul campionatului va alege şi al treilea portar. „Sunt foarte mulţumit de portari, de modul cum s-au pregătit. Stanca s-a autodepăşit, iar Mingote este un profesionist. Acum avem doi portari siguri, dar la începerea campionatului o să avem trei“, a mai spus Silviu Lung.  

Băloi, demisie de-o primăvară

Secretar general al clubului Pandurii Târgu Jiu şi, totodată, al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Gorj, Daniel Băloi şi-a prezentat demisia din cea de-a doua funcţie, însă va continua să supervizeze transferurile din campionatul judeţean până la startul returului. El a motivat această hotărâre prin faptul că Pandurii Târgu Jiu a semnat un protocol cu liderul campionatului judeţean Gorj, Ralbex Turcineşti, şi nu doreşte să se interpreteze că ar influenţa în vreun fel câştigătoarea Ligii a IV-a Gorj din poziţia pe care o ocupa la AJF. „Clubul Pandurii s-a înţeles cu Marius Benegui, finanţatorul echipei Ralbex, să cedeze locul în Liga a III-a în cazul promovării şi, ca să mă pot uita în ochii oamenilor şi să nu se interpreteze că Ralbex Turcineşti ar fi ajutată de oamenii din AJF să câştige campionatul,
mi-am prezentat demisia din postul de secretar general. Acest gest al meu este normal şi de bun-simţ. Demisia va intra în vigoare de la 1 martie şi până pe 28 februarie mă voi ocupa în continuare de transferuri“, a declarat Daniel Băloi. Acesta îşi doreşte să revină în funcţie la finalul acestui sezon, dacă va mai fi acceptat în echipa de conducere a Asociaţiei.
Preşedintele AJF Gorj, Mihai Prunariu, a apreciat gestul lui Băloi, postul acestuia rămânând vacant până la vară. „A fost o despărţire amiabilă şi îi apreciez gestul. A luat decizia potrivită pentru a evita orice suspiciune şi pentru a nu afecta imaginea Asociaţiei. Nu am ce să-i reproşez. Postul nu va fi ocupat până la vară, însă este prematur să discutăm despre o eventuală revenire în funcţie a lui“, a spus Prunariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS