22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJeremie Njock pierde pregătirea din Antalya

Jeremie Njock pierde pregătirea din Antalya

Atacantul camerunez nu va fi prezent în cel de-al doilea cantonament al Ştiinţei pentru că în Turcia, spre deosebire de Italia, are nevoie de viză, iar oficialii olteni nu o pot obţine în timp util.

Abia întorşi din Antalya, elevii lui Nicolo Napoli nu au avut prea mult timp de respiro, cele două zile libere petrecute alături de familie şi prieteni trecând repede. Delegaţia Universităţii a părăsit ieri după-amiază Bănia, a înnoptat în Bucureşti, iar în această dimineaţă va zbura spre Belek, unde Florin Costea şi compania vor începe cea de-a doua perioadă de pregătire. Din nefericire, Nicolo Napoli nu se va putea baza nici de data aceasta pe serviciile lui Jeremie Njock. Atacantul camerunez îşi va prelungi perioada de recuperare la clinica din Anvers, chiar dacă iniţial se anunţase că ieri-dimineaţă va fi prezent la echipă. Njock şi-a prelungit şederea în Belgia până pe 15 februarie în primul rând pentru că acest stagiu de pregătire va avea loc tot în Antalya. El n-ar fi avut nevoie de viză în cazul în care ar fi mers în Italia, aşa cum se stabilise iniţial, dar are nevoie de paşaport pentru a putea însoţi echipa în cel de-al doilea stagiu din Turcia. Şi cum oficialii craioveni au întâmpinat mari probleme în obţinerea vizei pentru Wobay, au preferat să nu repete episodul şi cu Njock. În factorul de decizie a cântărit şi starea de sănătate a jucătorului, Jeremie Njock nefiind complet refăcut.
„Mă întorc la Craiova cel mai probabil pe 15-16 februarie. Am vorbit cu domnul Mititelu şi am hotărât că e mai bine să rămân la clinica din Belgia încă două săptămâni. Mă simt bine aici, recuperarea decurge conform planului. Medicul mi-a spus că mai trebuie totuşi să cresc în forţă la piciorul drept“, a afirmat Jeremie Njock, pentru craiovamaxima.ro.

Wobay, alături de coechipieri

Spre deosebire de primul cantonament din Antalya, antrenorul Universităţii Craiova, Nicolo Napoli, se va putea baza pe serviciile mijlocaşului Julius Wobay. Leonezul a obţinut vineri viza pentru Turcia şi va fi prezent în cel de-al doilea stagiu de pregătire, în care tehnicianul italian va încerca să pună la punct relaţiile de joc în cele zece zile pe care le are la dispoziţie.
În Antalya va fi prezentă şi echipa „satelit“ a Ştiinţei, însă trupa pregătită de Ştefan Crişan va decola spre Turcia două zile mai târziu. „Speranţele“ Craiovei vor fi cazate, la fel ca şi anul trecut, în complexul „Arcadia“, care dispune de nouă terenuri de antrenament. Universitatea II pare să fie principalul sparing-partner, pentru că nu au fost stabilite încă amicalele de pe pământ turcesc. Contactat telefonic de GdS, impresarul Radu Mătăsăreanu, care se ocupă de amicalele Ştiinţei din Antalya, a afirmat că nu s-au stabilit încă adversarele juveţilor din acest cantonament. „Încă nu se ştie cu cine vor juca. Variante sunt, dar întâi trebuie să vină ei aici, în Antalya, să discutăm. Ce ştiu eu până acum este că vor doar trei partide amicale în următoarea perioadă, deci mâine după-amiază (astăzi – n.r.), când vor ajunge, le pot propune ceva, iar ei trebuie să aleagă. Deocamdată, nu pot spune numele vreunei echipe, dar mâine sigur o voi face“, a spus impresarul Radu Mătăsăreanu.

Oltenii, apţi de efort

La sosirea în ţară, unii dintre jucătorii Universităţii nu se prezentau tocmai bine din punct de vedere fizic, însă medicul echipei craiovene, Claudiu Stamatescu, a dorit să-i liniştească pe fani, punctând faptul că este normal să apară şi astfel de accidentări. „Cu Mitchell nu au fost probleme serioase, nu l-am folosit în nici un amical pentru a nu risca să i se întâmple ceva mai grav. În ultimul meci-test ar fi putut să joace, dar nu ne interesa prezenţa lui în acel amical. I-ar fi periclitat prezenţa în meciurile oficiale. El a acuzat o mioentezită, o inflamaţie pe inserţia aductorilor la coapsa stângă. În toate zilele în care am avut antrenamente, el a lucrat fizic, doar că nu a avut voie la minge. Nu a ratat pregătirea fizică, foarte importantă într-o astfel de perioadă. Dacă mâine am avea meci, el ar putea să joace. Baird trebuie să completeze cele două luni recomandate de medicul care l-a operat cu programul de recuperare. Pe la jumătatea săptămânii va începe alergările uşoare, apoi va urma integrarea progresivă la efort susţinut. Având în vedere că recuperarea sa e pe final, situaţia lui se poate îmbunătăţi de la o zi la alta. Gogoşoiu are o vârstă şi la el a fost vorba de o suprasolicitare. E greu pentru un jucător de vârsta lui să facă faţă fără probleme unui program de pregătire pentru seniori“, a spus medicul alb-albaştrilor. „Problemele care au apărut în această perioadă sunt normale. Anormal ar fi fost să nu avem nici o problemă, ar fi însemnat că antrenamentele n-au fost eficiente“, a concluzionat Claudiu Stamatescu, pentru craiovamaxima.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS