17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGigi Ciurea: Aştept să învingem şi Capitala

Gigi Ciurea: Aştept să învingem şi Capitala

Fostul golgheter al campioanei provinciei din 1991 spune că Ştiinţa ar putea ajunge într-o cupă europeană.

 – Conform previziunilor multor oameni de fotbal, Universitatea are echipă de cupe europene, astfel că, după toate probabilităţile, vom vedea Craiova jucând la toamnă în Cupa UEFA. Ce zici?
– Mi-aş dori ca Ştiinţa să joace din nou în cupele europene. Vă daţi seama, orice suporter al echipei vrea asta. Am încredere în actuala echipă şi consider că poate ajunge într-o cupă europeană. Depinde însă de evoluţiile băieţilor în retur, de atitudinea lor pe terenul de joc. Dacă Ştiinţa va juca aşa cum a făcut-o în meciurile reuşite din tur, cred că se va califica. În concluzie, sunt şanse ca oltenii să joace din nou în Europa, dar trebuie să gestioneze atent situaţia.
– Valoric vorbind, campionatul acesta este superior celui în care tu şi ceilalţi coechipieri aţi cucerit eventul – 1991?
– Sigur, altele sunt datele problemei acum, altele au fost atunci. Nu intru în detalii. Eu ştiu că Universitatea Craiova a dovedit atunci pe teren că este mai bună decât Dinamo, Steaua şi celelalte echipe pretendente la trofeele sezonului 1990/1991. Vorbind despre acest subiect, aş sublinia că echipa din 1991 este peste Universitatea de acum. Este opinia mea de câştigător al eventului acelei ediţii. Nu vreau să supăr pe nimeni sau să intru în polemici cu cineva. Suporterii cred că îşi amintesc ce meciuri reuşite am făcut, dar şi piedicile, din partea fostelor echipe departamentale din Bucureşti.
– Apropo de formaţiile din Bucureşti: de la revenirea în prima ligă (2006), Ştiinţa nu a învins încă echipele din Capitală. Crezi că în acest retur va reuşi să spargă gheaţa, cum se spune?
– Orice este posibil. De ce nu?! Cu un joc bun al Universităţii, orice echipă poate fi învinsă, chiar dacă se numeşte Dinamo sau Steaua! Aştept, ca şi suporterii, de altfel, să învingem şi formaţiile din Capitală.

Rezultatele vorbesc

– Când crezi că vom avea iarăşi peste 30.000 de spectatori în tribuna fostului „Central“ şi „Ciurea“ dă gol lui Dinamo?!
– Îmi amintiţi de vremurile bune, când stadionul se umplea cu multe ore înainte de meci, când suporterii ne susţineau din primul minut până la sfârşit. Şi noi îi mulţumeam pe fani prin evoluţii şi rezultate bune, prin calificări în cupele europene. Numai aşa se poate aduce lumea la stadion. Cum spuneam, Ştiinţa are şanse de a reveni în lumea bună a fotbalului. Să aşteptăm însă ca rezultatele să vorbească…
– Eşti antrenorul principal al echipei Chimia Craiova. Ce obiectiv aveţi pentru acest sezon fotbalistic?
– Am început pregătirile din 14 ianuarie, loco, pe terenul II de la Combinat. Vrem să avem un retur bun, să ieşim din „zona nisipurilor mişcătoare“ şi să ajungem în prima jumătate a clasamentului. Am încredere în jucători că putem avea un retur mai bun decât turul, iar ei trebuie să demonstreze pe teren că vor asta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS