22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtacantul Daniel Orac costă 100.000 de euro

Atacantul Daniel Orac costă 100.000 de euro

Clubul Pandurii Târgu Jiu l-a scos la vânzare pe Daniel Orac şi, dacă nu vor exista cumpărători, acesta va ajunge la CSM Râmnicu Vâlcea, sub formă de împrumut, împreună cu Mândrean.

Cei doi fotbalişti anunţaţi că nu mai intră în vederile antrenorului Sorin Cîrţu, Daniel Orac şi Sergiu Mândrean, s-au pregătit ieri cu Pandurii, însă aceştia nu vor face parte din delegaţia grupării gorjene pentru cel de-al doilea cantonament din Turcia. Absenţele de la antrenament, zece la număr, nemotivate de medicul echipei, dar şi atitudinea lipsită de profesionalism l-au determinat pe Cîrţu să renunţe la Orac. Şi Mândrean a fost disponibilizat pe motiv că „se protejează“ după accidentarea de anul trecut. „Orac nu a făcut nici un minut de antrenament în tot cantonamentul, iar Mândrean încă se protejează. Ei vor ajunge la Vâlcea împreună cu Nalaţi şi Liviu Mihai. Contractele le vom plăti noi şi banii îi vom recupera de la Berbeşti. Avantajul nostru e că tuturor celor care au jucat la Vâlcea le-am găsit cumpărători“, a confirmat preşedintele pandurilor, Marin Condescu. Orac poate pleca la altă formaţie care plăteşte 100.000 de euro în contul transferului său, fotbalistul având contract cu gruparea gorjeană până în 2011. Conform raportului înaintat de antrenorul Sorin Cîrţu conducerii clubului, 14 jucători au absentat de la antrenamente în primul stagiu din Antalya, „campionul“ fiind Ghindeanu, cu 18 absenţe, urmat de Orac (10 absenţe), Simion (8), Cardoso şi Mândrean (câte 6). „Ghindeanu va merge la un control pentru a vedea cât de gravă e accidentarea, dar va face deplasarea în Antalya“, a mai spus Condescu.

Pejic nu mai vine

Transferurile fotbaliştilor din spaţiul ex-iugoslav, Matijas Pejic şi Novak Martinovic, la Pandurii Târgu Jiu nu mai sunt de actualitate, gorjenii renunţând la achiziţionarea lor. „Nu am ajuns la o decizie finală cu Matijas Pejc. A expirat data pentru efectuarea transferurilor internaţionale. Ar mai putea veni, dar liberi de contract, însă e periculos şi aşa, că vine indemnizaţia de formare şi de la ei. Abia am rezolvat cu Vidakovic şi Vranjkovic. Nici Martinovic nu ne mai interesează“, a afirmat Condescu. Pandurii Târgu Jiu testează în aceste zile un portar de 24 de ani, Vladimir Livşit, cu dublă cetăţenie, moldoveană şi rusă, care a evoluat în ultimele şase luni pentru echipa Conpet Ploieşti din Liga a III-a, şi, dacă Silviu Lung îşi va da acordul, acesta va face deplasarea cu echipa în Antalya, iar clubul va începe tratativele pentru transferul său.

Străinii, la tenis cu piciorul

Dacă jucătorii care au ales să vină în ţară în pauza dintre cele două cantonamente au avut liber, cei patru străini care au rămas în Antalya, Cardoso, Arrieta, Mingote şi Tremonti, şi-au petrecut timpul jucând tenis cu piciorul pe unul dintre terenurile hotelului Sera. Ieri, pandurii s-au reunit la Târgu Jiu şi s-au pregătit pe terenul sintetic sub comanda secundului Florin Bejenariu, iar ceilalţi patru au făcut antrenament în Turcia supravegheaţi de Sorin Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS