15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChivu, în careul de aşi al lui Inter

Chivu, în careul de aşi al lui Inter

Fundaşul român este al patrulea cel mai valoros jucător din lotul campioanei en-titre a Italiei, fiind cotat la aproximativ 24 de milioane de euro, în timp ce coechipierul său Ibrahimovic costă 45 de milioane de euro.

Într-o analiză făcută de site-ul transfermarkt.de, fundaşul român Cristian Chivu este al patrulea cel mai valoros jucător din lotul campioanei en-titre a Italiei, Internazionale Milano, fiind cotat la aproximativ 24 de milioane de euro. Căpitanul naţionalei tricolore este depăşit în ierarhia celor mai bine cotaţi fotbalişti ai trupei pregătite de Jose Mourinho de suedezul Zlatan Ibrahimovic, de argentinianul Esteban Cambiasso şi de portughezul Ricardo Quaresma. Cristian Chivu a venit la echipa Internazionale Milano pe 27 iulie 2007, fiind transferat de la gruparea AS Roma în schimbul a 16 milioane de euro.

Inter valorează 343,2 milioane de euro

Conform evaluării făcute de site-ul german, valoarea totală de piaţă a clubului de pe arena „Giuseppe Meazza“ este de 343,2 milioane de euro.
„Punctul forte al patrimoniului de jucători ai Interului este reprezentat de Zlatan Ibrahimovic, a cărui valoare de piaţă este de 45 de milioane de euro. Cea de-a doua bijuterie de familie este Esteban Cambiasso. Cine îl doreşte pe argentinian va trebui să pornească licitaţia de la 27 de milioane de euro. Urmează fotbalistul misterios Ricardo Quaresma, cu 25 de milioane de euro, valoarea rămasă neschimbată faţă de preţul de achiziţie. Pe locul patru este românul Chivu, cu 24 de milioane de euro, urmat de o piesă de bază în formaţia lui Jose Mourinho, Maicon, cu 21 milioane de euro“, a scris sursa citată.

Chivu, trimis la recuperare

Cristi Chivu a fost supus la începutul acestei săptămâni unui control medical din cauza accidentării pe care a suferit-o duminică seară, în timpul partidei cu Sampdoria, câştigată cu scorul de 1-0. Medicii care l-au examinat pe fundaşul român, înlocuit în timpul partidei cu formaţia genoveză după ce a simţit dureri la muşchii aductori, i-au recomandat acestuia să urmeze un program de recuperare. Chivu nu a fost singurul jucător care s-a accidentat în timpul partidei din etapa 20, ci şi colegul său din linia defensivă, Walter Samuel, a avut probleme musculare. Nicolas Burdisso şi Maxwell au fost şi ei consultaţi de medicul clubului şi au fost trimişi acasă din cauza unor răceli.

Fundaşul român va absenta două meciuri

Conform presei italiene, Chivu şi Samuel nu vor fi disponibili pentru cele două partide pe care Inter le va susţine în această săptămână în Serie A.
„Veşti proaste pentru Inter înainte de meciul din deplasare cu Catania: Chivu şi Samuel nu vor fi disponibili din cauza unor probleme musculare. Cei doi fundaşi s-au accidentat în meciul cu Sampdoria, de duminică, şi vor lipsi atât din partida împotriva Cataniei, cât şi în jocul Inter – AC Torino de duminică“, a scris agenţia Datasport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS