15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Plângăreţii“, mai curajoşi în Antalya

„Plângăreţii“, mai curajoşi în Antalya

Jucătorii de la Pandurii Târgu Jiu suportă cu stoicism antrenamentele comandate de Cîrţu în primul stagiu din Antalya, bazate pe pregătirea fizică.

 

Cunoscut ca un adept al pregătirii spartane, antrenorul Sorin Cîrţu i-a uimit pe elevii săi în Antalya, unde duritatea antrenamentelor a fost sub aşteptările jucătorilor. Deşi s-au plâns înainte de cantonamentul din Turcia de volumul mare de muncă la care au fost supuşi, fotbaliştii de la Pandurii susţin că în Antalya totul este la cote normale. „Nu este foarte greu. Mă aşteptam ca în perioada asta antrenamentele să fie mai dificile şi mai tari decât cele normale. Sincer, eu credeam că va fi mult mai greu. Deocamdată, este bine“, a spus Lucian Pârvu, fotbalist crescut şi format de „Sorinaccio“.

Nici lui Alin Rus nu-i este greu pe teren, ci mai mult în afara lui, dorul de familie fiind mai greu de suportat decât şedinţele de pregătire. „Nu mă plâng. Mă bucur că nu m-am accidentat. Trag cât pot acum şi dacă nu o să mai pot o să mă retrag şi îi las pe alţii. Dar, deocamdată, se poate şi nu am de ce mă plânge. Sunt obişnuit, am trecut prin atâtea perioade din astea şi mă descurc chiar mai bine decât cei care au 20 de ani sau care au venit acum la fotbal. La o anumită vârstă intervine obişnuinţa şi nu ţi se mai pare atât de dificil. E însă greu să fii departe de familie. Mi-aş dori să fiu cu soţia şi cu fiul meu, dar acesta este programul. Vorbesc cu ei în fiecare zi, chiar şi de două ori pe zi dacă am timp, şi trece mai uşor perioada aceasta“, a declarat Rus.

 

Martinovic, convocat şi în cantonamentul doi

 

Cei doi sârbi testaţi de Pandurii Târgu Jiu în Antalya, portarul Igor Bondzulic şi Novak Martinovic, au părăsit cantonamentul din Turcia, primul nefiind pe placul tehnicienilor români. Fundaşul central de la OFK Blegrad a plecat însă să-şi rezolve nişte probleme personale în Serbia şi va reveni în cantonamentul al doilea, când va putea fi testat în mai multe jocuri amicale.

Mai mulţi panduri care au acuzat mici probleme medicale au revenit şi s-au pregătit normal, Stângă, Stancu, Tilincă, Iordache şi Cardoso efectuând antrenamente cu echipa. Doar accidentarea lui Ghindeanu s-a dovedit mai serioasă, fotbalistul urmând să efectueze în ţară investigaţii amănunţite pentru a vedea cât de gravă este problema sa.

„Mai sunt unii jucători menajaţi în anumite zile, mai ales cei care acuză contracturi sau alte probleme musculare, dureri la inghinali sau tendinite din cauza efortului. În aceste cazuri nu riscăm şi antrenorul şi medicul îi întreabă dacă pot să facă pregătirea, dacă nu li se măi dă câte o zi de repaos. Dar probleme deosebite din punct de vedere medical nu sunt, iar singurul care a lipsit mai mult timp este Ghindeanu, care are o problemă mai gravă, dar el face antrenamente la sală“, a declarat şeful delegaţiei pandurilor, Viorel Temelescu, pentru site-ul oficial al clubului.

 

Se întorc la Lara

 

Oficialii clubului Pandurii au decis ca şi cel de-al doilea stagiu din Turcia, programat în perioada 3-15 februarie, să fie efectuat tot la Lara şi nu la Belek, aşa cum se intenţionase. Faptul că gorjenii au la dispoziţie permanent un teren de antrenament a cântărit decisiv în luarea acestei decizii. „Am hotărât ca şi al doilea stagiu de pregătire să-l facem tot aici, la Lara, la hotel Fame Rezidence. Deja am vorbit cu cei de la agenţia de turism prin care am făcut acest prim stagiu. Am avut aici condiţii foarte bune şi, ceea ce e mai important, am avut tot timpul terenul la dispoziţie numai pentru noi. Antrenorul a fost mulţumit de condiţiile care ni s-au oferit pentru pregătire şi ne vom antrena pe aceleaşi terenuri. În alte locaţii, terenurile sunt suprasolicitate şi sunt multe echipe care se antrenează după programul stabilit de proprietar. Noi aici
ne-am antrenat când am dorit, la orice oră terenul fiind liber. În apropiere de Rezidence s-a mai amenajat încă un teren care se va inaugura în februarie. Deci vom avea unde să ne antrenăm fără să depindem de programul altor echipe, iar de amicale nu ne facem probleme pentru că sunt foarte multe echipe în zona aceasta la pregătire“, a precizat Temelescu.

Victorie la scor pentru gorjeni

Pandurii Târgu Jiu a dispus ieri după-amiază cu scorul de 3-0 de letonii de la Metalurgs Liepaja, în cel de-al treilea amical disputat de gorjeni în cadrul cantonamentului din Antalya. Golurile echipei lui Sorin Cîrţu au fost marcate de Vasilache (‘16), dintr-un penalti acordat pentru un fault asupra lui Piţurcă, Stângă (‘32), cu un şut de la marginea careului, şi Ilie Iordache (‘85), dintr-o lovitură de la 11 metri obţinută de Raskovic. Cîrţu a început jocul cu următorul unsprezece: Stanca – Rusu, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Stancu, Stângă, Păcurar, Grecu – Vasilache, Piţurcă, iar după pauză i-a trimis în teren pe Mingote – Popete, Rus (‘60, Rusu), Cardoso, Pejic – Iordache, Stângă (‘82, Rada), Stancu (‘80, Mohora), Grecu (‘75, Pleaşcă) – Raskovic, Arrieta. Echipa din Târgu Jiu a mai înregistrat în Antalya o victorie, 4-0 cu SV Germania 90, şi o înfrângere, 1-2 cu FK Wit Georgia, următorul amical fiind programat mâine, cu Karpaty Lvov, din Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS