8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, un simplu elev

Energia, un simplu elev

Energia – Asesoft 70-99

Sala Sporturilor din Târgu Jiu, spectatori 900.

Energia: Green, Troupe (13 puncte), Hafford (7), Darby (19), Jackson (4), Apostol (3), Golubovic (1), Popescu (8), Voinescu (2), Trim (13), Amărghioalei, Dănilă. Antrenor: Theo Evans.

Asesoft: Osmokrovic (7), Dogaru, Hargrove (13), Burlacu (10), Cepulis (15), Căruţaşu (24), Griffith (2), Krauser (4), Dodoc, Jones (18), Curtis (6). Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Au arbitrat: M. Ciulin, F. Niţu, A. Faur.

 

Trupa lui Theo Evans a primit o lecţie de baschet de la CSU Asesoft Ploieşti, liderul clasamentului diviziei A câştigând fără pro-bleme, la Târgu Jiu, la o diferenţă de 29 de puncte.

 

Campioana ultimelor cinci sezoane în Divizia A, CSU Asesoft Ploieşti, s-a temut de Energia Rovinari, o echipă greu de bătut în turul campionatului, însă elevii lui Vladimir Arnautovic au câştigat lejer duelul de pe parchet. Gorjenii au făcut faţă liderului doar în primele minute de joc, însă Asesoft, cu Căruţaşu ireproşabil, s-a distanţat la nouă puncte, scor 18-9, la jumătatea primului sfert. Antrenorul gazdelor, Theo Evans, a cerut time-out şi l-a introdus pe Hafford, însă noua achiziţie s-a descurcat greu printre campioni. Oaspeţii au încheiat primul sfert în avantaj, scor 24-19, diferenţa mărindu-se în sferturile doi, scor 46-32, şi trei, scor 80-49. Cu repuneri greşite, cu procentaje ridicole la aruncările de trei puncte (13,3 %) şi două puncte (48,4 %), cu un Bogdan Popescu lipsit de voinţă şi precizie (8 puncte), Energia a fost un simplu sparring-partener pentru Asesoft, care în ultima repriză a jucat relaxat, Arnautovic rulându-şi tot lotul. Rovinărenii au câştigat ultima repriză, scor 21-19, ca o palidă consolare, însă băieţii lui Evans au dezamăgit pentru că au abandonat lupta mult prea devreme. Şi instalaţia de 24 de secunde din Sala Sporturilor a funcţionat când a vrut, semn că organizatoric şi sportiv Energia nu se poate lupta, deocamdată, cu echipele puternice din Divizia A.

„Am făcut greşeli nepermise“

 

Energia Rovinari a pierdut, pentru prima dată în Divizia A, la mai mult de zece puncte, ce-i drept în faţa echipei ce domină baschetul românesc în ultimii ani, însă acest lucru nu trebuie să fie o scuză pentru gorjeni. „În faţa unei echipe ca Asesoft nu poţi să faci prea multe greşeli, ori noi am făcut unele absolut nepermise, iar echipa oaspete s-a distanţat treptat în timpul meciului, ajungându-se la acea diferenţă de aproape 30 de puncte. Am avut foarte multe greşeli neforţate, am ratat la fel de mult la coş, iar Asesoft s-a apărat extrem de bine. Am irosit nenumărate aruncări de trei puncte, un meci cu procentaje foarte slabe. Aici s-a făcut clar diferenţa în teren. Sunt dezamăgit de faptul că ei au fost mult mai luptători decât noi. În general noi eram cei care munceam şi luptam pentru fiecare minge. Asesoft este o echipă mult mai bună decât noi, dar şi noi putem să jucăm mai bine decât am făcut-o acum. Încercăm să ajungem la nivelul lor, mai avem de muncit, dar per total sunt mai buni ca noi“, a spus Evans.

Succesul categoric obţinut la Târgu Jiu a fost o surpriză şi pentru tehnicianul echipei din Ploieşti, Vladimir Arnautovic. „Am vorbit toată săptămâna despre jocul acesta. Era una din cele trei deplasări dificile din acest retur. Nu m-am aşteptat, sincer, la această diferenţă. Din fericire, pentru prima dată suntem în formaţie completă, a revenit şi Burlacu. Echipa a făcut diferenţa, cei nouă jucători care au evoluat. Pur şi simplu am fost mai buni, am avut jucători cu calitate mai bună. Am ştiut care sunt baschetbaliştii lor importanţi, le-am studiat jocul. Am ştiut că la zonă nu prea se descurcă şi am decis să facem presing. Am câştigat nişte mingi foarte uşor, şi eu am fost surprins“, a afirmat Arnautovic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS