17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBalaci prefera tinerii în locul lui Şoavă

Balaci prefera tinerii în locul lui Şoavă

Finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a dezvăluit că managerul general Ilie Balaci a fost reticent atunci când a fost vorba ca Florin Şoavă să fie legitimat la gruparea din Bănie.

 

„N-am nici un amestec în achiziţionarea jucătorilor din această iarnă. Mititelu se consultă cu mine, dar deciziile îi aparţin lui. El este finanţatorul Universităţii“, spunea recent Ilie Balaci, managerul general al clubului oltean. Surse apropiate grupării craiovene susţin că, de fapt, Balaci nu ar fi dorit jucători bătrâni la Ştiinţa, gen Şoavă sau Merlier, preferând ca antrenorul Nicolo Napoli să dea şanse să joace unor fotbalişti tineri.

Faptul că Balaci a avut un punct de vedere diferit faţă de patron l-a recunoscut chiar finanţatorul Adrian Mititelu. „Ilie Balaci e consultat în toate lucrurile importante care se întâmplă la club. La Craiova, toate deciziile despre achiziţii le iau însă doar eu! Mă consult cu Balaci, Napoli, Stîngă. Tot timpul mă sfătuiesc, ascult părerile, le cântăresc, dar eu decid. Balaci a fost foarte încântat de Merlier, în schimb în ceea ce îl priveşte pe Şoavă a fost cam reticent. A spus că Universitatea nu ar avea neapărată nevoie de el. I-am ascultat părerea, dar am decis să-l iau pe Florin“, a spus Adrian Mititelu, la Radio Oltenia.

Nicolo Napoli i-a ţinut partea lui Mititelu, tehnicianul italian precizând că în amicalul cu Sportfreunde Siegen, Florin Şoavă a evoluat bine atât ca mijlocaş la închidere, cât şi ca fundaş stânga, considerându-l „un real câştig pentru echipă“.

 

Tănasă, viitorul golgheter al Ştiinţei

 

Vorbind despre achiziţiile Ştiinţei, şeful juveţilor l-a lăudat pe Ciprian Tănasă, jucătorul revenit în Bănie, după un tur de campionat petrecut la Poli Iaşi. „Nu e important şi nici edificator rezultatul din amicalul cu Sportfreunde Siegen, mai ales că înaintea meciului jucătorii au făcut celebrele pante, mult îndrăgite de fotbalişti. E prematur să spunem dacă noile achiziţii s-au integrat. Abia după şase – şapte etape putem răspunde la această întrebare. Şoavă a fost utilizat tot meciul, mijlocaş la închidere în prima repriză, iar în repriza a doua a jucat fundaş stânga. Ciprian Tănasă are valenţe de golgheter. Cred în continuare că va fi un jucător de prim-plan al Ligii I. Mihai Costea poate fi o soluţie pentru primii 13-14 jucători meci de meci“, a mai declarat Mititelu.

Acesta a anunţat că Universitatea nu va mai face alte transferuri în această pauză competiţională, dar nici la vară: „Transferurile s-au terminat pentru Universitatea. Avem jucătorii care ne pot ajuta şi pot fi ceea ce ne dorim noi. Unde să joace Curtean? Putea fi peste Costea sau Gîngioveanu? Cum să mai aduc jucători la vară? Şi acum i-am adus pe aceştia pentru că am zis că ne ajută, dar rămân fidel planului meu. Nu vom mai aduce jucători“.

Pe lângă Şoavă şi Tănasă, în retur vor mai îmbrăca tricoul alb-albastru atacantul camerunez Jeremie Njock şi portarul belgian Pieter Merlier.

 

Dorinţele lui Mititelu

 

Finanţatorul Universităţii continuă să creadă că actuala echipă va putea depăşi performanţele Ştiinţei din anii ’90. „Avem o generaţie de excepţie. Prin comparaţia pe care am făcut-o zilele trecute nu am vrut să jignesc pe nimeni. Nu vreau să şterg din meritele echipei care a cucerit eventul. Sunt conştient de valoarea acelei echipe, n-am spus-o din megalomanie. Dacă afirmaţia mea a fost cam deplasată, timpul va decide“, a comentat Mititelu. El a dezvăluit că proiectul noului stadion de la „Tineretului“, care va găzdui sediul şi un muzeu al clubului, va fi prezentat la începutul lunii viitoare.

Acestea nu sunt singurele visuri ale patronului Ştiinţei pentru viitorul apropiat, Mititelu anunţând că îşi mai doreşte un echipament nou pentru echipă, un magazin oficial al clubului la Bucureşti, compania Ford sponsor la Universitatea, scaune noi pe stadion montate de Primăria Craiova, locul trei la finalul acestui sezon şi, nu în ultimul rând, un public mult mai apropiat de echipă. Până una-alta, în luna aprilie va fi dat în folosinţă un nou teren de antrenament situat în complexul sportiv „Ion Oblemenco“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII