25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, învingătoare în primul amical din Turcia

Ştiinţa, învingătoare în primul amical din Turcia

Elevii lui Nicolo Napoli s-au impus cu 2-0 în faţa nemţilor de la Sportfreunde Siegen, prin golurile reuşite de Florin Costea şi Ciprian Tănasă.

 

Universitatea Craiova a început seria amicalelor cu o victorie, alb-albaştrii câştigând cu 2-0 confruntarea de ieri cu Sportfreunde Siegen, echipă din Liga a V-a germană, în primul test al stagiului de pregătire din Antalya. Deşi a plouat pe toată durata partidei, gazonul s-a prezentat în condiţii bune, dând posibilitatea elevilor lui Napoli să-şi arate calităţile. Amatorii nemţi s-au dovedit o echipă incomodă, oltenii, deşi au controlat partida, reuşind să înscrie doar de două ori, prin Florin Costea (‘43) şi Ciprian Tănasă (‘74).

Nicolo Napoli a început jocul în formula: S. Lung Jr. – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski, Şoavă, Fl. Costea – Dina, M. Costea. În partea secundă, italianul a schimbat echipa, doar V. Găman, Prepeliţă, M. Costea şi Şoavă rămânând în teren, ultimul fiind încercat însă ca fundaş stânga. Ştiinţa a arătat astfel: Merlier – Bărboianu, V. Găman, R. Barbu, Şoavă – I. Popescu, Prepeliţă, Ologu – M. Costea, Tănasă, Crăciun.

Prima ocazie de gol i-a aparţinut lui Fl. Costea (‘10), dar şutul său din interiorul careului a trecut pe lângă poartă. Şoavă, care a arătat o mare poftă de joc, a trimis mingea în transversală şapte minute mai târziu. Prepeliţă a fost şi el aproape de gol în minutul 34, iar Dilevski peste alte patru minute, oltenii intrând în avantaj la cabine după reuşita lui Fl. Costea (‘43). În tot acest timp, Lung a şomat între buturi, fiind „întrebuinţat“ o singură dată (‘29).

La reluare, Ciprian Tănasă a fost cel care şi-a asumat rolul de „sperietoare“ a nemţilor. Atacatul revenit de la Poli Iaşi s-a aflat de două ori la un pas de a marca, de fiecare dată servit de Mihai Costea, însă mai întâi nu a nimerit spaţiul porţii (‘57), pentru ca apoi să fie blocat de portarul advers, în postură de unu la unu (‘65). Până la urmă, Tănasă a făcut 2-0 cu un şut la vinclu, din careu, după o pasă primită de la Crăciun (‘74), ex-piteşteanul având chiar şansa unei „duble“ cu trei minute înainte de final, când a reluat în plasa laterală, la o lovitură liberă executată de Prepeliţă. Partida a fost urmărită de pe margine de jucătorii şi antrenorii lui FC Timişoara, care avea programat un amical cu echipa a doua a sârbilor de la Vojvodina Novi Sad, meci câştigat de bănăţeni cu scorul de 3-0.

 

Modificări în programul amicalelor

 

Universitatea Craiova va juca mâine cel de-al doilea meci de verificare din cantonamentul din Turcia. Iniţial, s-a spus că juveţii vor întâlni pe FC Lucerna, ultima clasată în liga întâi elveţiană. În cele din urmă, s-a decis ca trupa lui Napoli să înfrunte o grupare mai bine cotată – Arka Gdynia, locul şapte în prima ligă din Polonia. La sfârşitul săptămânii, alb-albaştrii vor evolua contra grupării Sturm Graz, după care, în weekend, vor reveni în ţară.

În perioada 2-12 februarie, Ştiinţa va pleca în Italia la Coverciano, pentru încă un stagiu de pregătire, unde va mai susţine patru meciuri de verificare, însă, deocamdată, adversarii nu sunt stabiliţi sută la sută. Singura parteneră de întrecere a oltenilor considerată certă este FC Midtjylland, ocupanta locului patru în prima ligă daneză. Napoli intenţiona să joace un amical inclusiv cu Fiorentina, dar tehnicianul italian a anunţat că sunt şanse foarte mici ca acesta să se mai dispute din cauza programului aglomerat al toscanilor, aflaţi în campionat.

În această perioadă, se perfectează şi meciurile de pregătire care vor avea loc în ţară, după revenirea din Italia. În weekend, oficialii olteni au anunţat că ultimul amical va avea loc la Timişoara, pe 20 februarie, împotriva trupei lui Gabi Balint. Oltenii vor face astfel o repetiţie generală pe Bega pentru reluarea campionatului, în prima etapă a returului urmând să evolueze în deplasare împotriva celor de la Poli Iaşi. Universitatea ar putea să mai susţină un amical, imediat după revenirea din Peninsulă, de data aceasta, la Craiova. Jiul Petroşani şi CSM Vâlcea au anunţat că sunt disponibile pentru a ţine companie alb-albaştrilor.

 

Ploaia şi vântul, adversarii juveţilor

 

Deşi ieri după-amiază era stabilit primul amical, craiovenii nu au avut parte de un program de pregătire mai uşor. Din contră, chiar în dimineaţa meciului, Nicolo Napoli le-a dat „vitamine“ jucătorilor săi, oferindu-le câteva porţii de alergări în rampă. Şedinţa de pregătire s-a desfăşurat sub atenta supraveghere a preparatorilor fizici, care au avut misiunea să dozeze efortul jucătorilor în aşa fel încât să mai păstreze resurse fizice şi pentru amicalul care urma.

În afară de antrenamentele grele, alb-albaştrii mai înfruntă în aceste zile şi vremea capricioasă, cu ploi şi vânt puternic, îngreunând misiunea jucătorilor lui Napoli. Aceştia sunt convinşi însă că, dacă vor depăşi toate greutăţile cantonamentului, în retur le va fi mult mai uşor cu adversarii, care în nici un caz nu-i vor menaja.

Unul dintre cele mai grele antrenamente a avut loc sâmbătă dimineaţă, când alb-albaştrii au efectuat pregătirea pe ploaie, fără să dea prea multă atenţie acestui inconvenient. Singurii care au scăpat de seriile de alergări au fost portarii. Bornescu, Merlier şi Silviu Lung Jr. au rămas la Hotelul Atlantis, unde, după o încălzire, au mers la sala de forţă pentru a continua pregătirile, fiind supravegheaţi de Massimo Ferraris.

În schimb, sâmbătă seară juveţii l-au sărbătorit pe Ştefan Bărboianu, care a împlinit 21 de ani. Acesta a primit din partea colegilor un tort, adus de Silviu Lung junior, cu toţii ridicându-se apoi pentru a-i cânta internaţionalului de tineret tradiţionalul „La mulţi ani“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII