20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia şi-a vărsat nervii pe Cuba

România şi-a vărsat nervii pe Cuba

Naţionala masculină de handbal a României a depăşit cu lejeritate echipa similară a Cubei, câştigând cu 39-28 (21-15) prima partidă din turneul „Cupa Preşedintelui“, competiţie care stabileşte echipele ce vor lupta pentru meciurile de clasament.

Marcaţi fizic şi psihic de eşecul cu Slovacia, elevii lui Aihan Omer au început slab meciul, fiind conduşi cu 4-0 după ce Vali Ghionea a ratat două aruncări consecutive, iar Pârâianu şi Buricea au făcut două greşeli tehnice. Selecţionerul României a cerut time-out după numai trei minute de joc. Pârâianu şi Georgescu au punctat pe contraatac, iar România a preluat pentru prima dată conducerea în minutul 10, scor 6-5. Cubanezii au acuzat din plin şocul şi nu au punctat timp de 11 minute, iar tricolorii şi-au mărit avantajul la opt goluri, scor 13-5. Ca în fiecare partidă de la acest turneu final din Croaţia, spre sfârşitul primei reprize, românii şi-au luat o mică „pauză“, permiţându-le adversarilor să reducă mult din diferenţă, scor 13-10 (’21). Din fericire, Cozma şi Pârâianu au preluat iniţiativa la timp şi au mărit din nou diferenţa la şase goluri, scor 21-15.

 

Spectacol după pauză

 

La reluare, România a intrat pe teren să demonstreze că are valoare şi că ratarea obiectivului, locul trei în Grupa A, a fost cauzată de lipsa de experienţă şi de neşansă. Rudi Stănescu a „scos“ câteva goluri în startul reprizei secunde, ajutând România să se distanţeze decisiv, scor 29-20 (‘44), în timp ce Vali Ghionea nu a mai ratat. Naţionala antrenată de Aihan Omer şi-au permis să transforme a doua parte a partidei într-un antrenament cu public, fiind încercate diverse sisteme de joc şi combinaţii cu dublu pivot. Spre final, tricolorii au menţinut o diferenţă constantă, de nouă-zece goluri, tabela „îngheţând“ la scorul de 39-28.

În urma primei etape a „Cupei Preşedintelui“, România a ocupat locul secund în Grupa I, pentru că Spania a trecut cu scorul de 42-10 de Australia, loc ce i-ar asigura un duel pentru locurile 15-16 la finalul acestui turneu final.

Aihan Omer a trimis pe teren următorii jucători: Stănescu (12 intervenţii), Bârza (2) – Ghionea (12 goluri), Pârâianu (6), Petrea (5), Timofte (4), Georgescu (3), Jurcă (3), Cozma (3), Buricea (2), Nicolae (1), Stavrositu, Iacob, Rohozneanu. Pentru naţionala Cubei au evoluat: Iglesia (11 intervenţii) – Turino (6 goluri), Carol (6), Cuni (5), Fernandez (3), Tomasen (3), Robles (2), Rodriguez (1), Amador (1), Rios (1).

România a jucat aseară cel de-al doilea meci din Grupa I, contra Kuweitului, partida terminându-se cu scorul de 34-27. Elevii lui Aihan Omer vor întâlni astăzi, de la ora 20.00, naţionala Spaniei, iar mâine vor disputa meciul de clasament pentru locul 15 (ora 20.00) sau pentru locul 13 (ora 21.00).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS