20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, bătuţi de georgieni în Antalya

Pandurii, bătuţi de georgieni în Antalya

Echipa lui Sorin Cîrţu a pierdut, scor 1-2, al doilea joc de verificare disputat în cadrul cantonamentului din Antalya, în faţa liderului campionatului georgian, FK Wit Georgia.

 

Amânată din cauza vremii nefavorabile, partida amicală dintre Pandurii Târgu Jiu şi FK Wit Georgia s-a disputat sâmbătă, la Belek, gorjenii fiind învinşi după ce reuşiseră să deschidă scorul în minutul 10, prin Păcurar. Georgienii s-au impus prin golurile marcate de Melkadze (’25) şi Klimiaşvili (’65), cea de-a doua reuşită a esticilor fiindu-i imputată portarului sârb aflat în probe la Pandurii, Igor Bondzulic. Oficialii gorjeni au şi renunţat după acest joc la goalkeeper, care a părăsit cantonamentul echipei din Antalya. „Am primit un gol din cauza lui. A fost vinovat la golul victoriei echipei georgiene. În plus, nu este un portar care să se ridice la aşteptările noastre“, a declarat şeful delegaţiei gorjene, Viorel Temelescu. Celălalt sârb pe care-l testează Pandurii, fundaşul central Novak Martinovic, rămâne în atenţia lui Sorin Cîrţu. „Martinovic se descurcă la pregătire, dar Sorin vrea să-l vadă la efort îndelungat. Dacă va confirma, va fi luat şi în al doilea cantonament. Are potenţial, arată bine din punct de vedere fizic, însă în ultimul timp n-a jucat. Poate are vreo problemă medicală, dar acum trage tare să ne convingă, iar când începe campionatul va fi indisponibil. Important pentru noi este că nu căutăm cu disperare jucători. Mai sunt fotbalişti care vor să vină la noi, nu ne grăbim să încheiem contracte cu ei. Trebuie să-i vedem cum se comportă la efort îndelungat, cum se integrează în echipă. Aici «musteşte» de impresari, zilnic primim DVD-uri cu jucători“, a mai spus Temelescu.

 

Au debutat şi doi juniori

 

Dacă în primul joc din Antalya cu amatorii nemţi, câştigat cu 4-0 de Pandurii, antrenorul Sorin Cîrţu nu a apelat la nici unul dintre cei patru juniori din lot, cu Wit Georgia au fost folosiţi Pleaşcă şi Rada, primul chiar în formula de start. Cîrţu a început jocul cu Mingote – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Matijas – Pleaşcă, Vancea, Păcurar, Tremonti – Raskovic, Arrieta. Revenit după o accidentare, Ilie Iordache a evoluat în mitanul secund, cu toate că era în urmă cu pregătirea. În partea a doua, pandurii au jucat în următoarea formulă: Bondzulic – Popete (’75, Tremonti), Rus, Rada (’75 Martinovic), Grecu – Vasilache, Murgan, Rusu, Iordache – Piţurcă, Simion. Alţi zece jucători nu au fost folosiţi, majoritatea din cauza unor probleme medicale minore: Cardoso, Stanca (tendinită), Stângă, Orac (ambii contractură musculară), Ghindeanu, Tilincă (nerefăcuţi complet), Pârvu, Mândrean, precum şi juniorii Mohora şi Avrămescu.

Astăzi, de la ora 15.00, Pandurii Târgu Jiu dispută cel de-al treilea amical al stagiului, în compania letonilor de la Metalurgs Liepaja, iar miercuri este programat ultimul joc de verificare al acestui prim stagiu, cu ucrainenii de la Karpaty Lvov. Un adversar în plus pentru formaţiile care se pregătesc în Antalya este vremea, în ultimele zile regiunea fiind răvăşită de vânturi puternice, însoţite de ploi. „Vremea e cam ciudată, dar asta nu înseamnă că, dacă plouă, nu ne pregătim. Nu contează vremea, programul se derulează normal. În campionat nu o să jucăm pe vreme urâtă? Ne amână Liga meciurile dacă e urât afară? Nu, aşa că e bună şi pregătirea asta în condiţii mai speciale“, a comentat Temelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS