12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIordache, înapoi la „puşcăria“ din Ştefan cel Mare

Iordache, înapoi la „puşcăria“ din Ştefan cel Mare

Ilie Iordache s-a întors la Dinamo, gruparea gorjeană refuzând să achite „câinilor roşii“ cei 500.000 de euro pentru transferul său.

 

Achiziţionat definitiv de Pandurii Târgu Jiu, în urmă cu şase luni, de la Dinamo Bucureşti, în schimbul a 500.000 de euro, mijlocaşul Ilie Iordache (foto) va reveni sub comanda lui Mircea Rednic, cele două cluburi semnând deja un acord în acest sens. Gruparea gorjeană nu achitase nici un ban în contul transferului lui Iordache, însă s-a obligat să vireze grupării bucureştene 100.000 de euro pentru cele şase luni petrecute de jucător la Târgu Jiu.

„Am semnat un acord prin care Ilie Iordache revine la Dinamo în aceleaşi condiţii pe care le negociase în vară cu ei. El semnase cu Dinamo un contract înregistrat la LPF şi este bine pentru el în privinţa salariului. Plus că Dinamo este o echipă care luptă pentru cupele europene, iar noi pentru locurile şase – zece. Ne-am obligat să achităm 100.000 de euro pentru perioada petrecută de Iordache la Pandurii“, a declarat preşedintele Marin Condescu.

Fotbalistul se vede nevoit să se întoarcă la Dinamo, deşi în vară s-a despărţit în termeni nu tocmai amiabili de echipa lui Mircea Rednic, afirmând că la Dinamo este «puşcărie». Clubul din Târgu Jiu economiseşte astfel 470.000 de euro, dacă ţinem cont şi de cei 70.000 de euro cât era contractul lui Iordache, cel mai mare de la Pandurii. Jucătorul va beneficia la Dinamo de un salariu şi mai mare, având şi posibilitatea altui transfer, dacă Rednic nu va avea nevoie de serviciile lui. Impresarul fotbalistului, Florin Manea, susţine că mai multe echipe sunt interesate de achiziţionarea lui Ilie Iordache, printre care şi Universitatea Craiova, grupare la care acesta a mai evoluat în sezonul 2004-2005.

 

Există soluţii de înlocuire

 

Consultat, antrenorul Sorin Cîrţu şi-a dat girul pentru ca Pandurii să renunţe la Ilie Iordache, mai ales că fotbalistul intrase în conflict cu clubul, iar evoluţiile sale din turul campionatului nu au fost tocmai convingătoare. „Iordache a fost un jucător bun, şi-a făcut datoria faţă de clubul Pandurii, însă avem soluţii în lot pentru a-l înlocui. Vă daţi seama că nu am semnat acordul cu Dinamo până nu m-am consultat şi cu Sorin Cîrţu. Iordache nu se simţea în largul lui la Pandurii de când s-a întors de la Dinamo şi tot voia să joace la un club puternic“, a declarat Condescu.

Cîrţu nu a intervenit în conflictul dintre Iordache şi club, acceptând decizia conducerii grupării gorjene. „Eu am înţeles că Iordache se întoarce la Dinamo, dar în rest nu ştiu ce se întâmplă cu el. Situaţia lui Iordache este strict o problemă între club şi jucător, care pe mine mă depăşeşte. De când am venit la Târgu Jiu, el a jucat şase sau şapte etape din cele nouă. A încercat să-şi facă datoria şi nu am nimic împotriva lui. Se pare că există un conflict între jucător şi club, pe care, din păcate, nu pot să-l mediez“, a declarat tehnicianul gorjenilor.

Şi situaţia lui Ionuţ Stancu este pe cale să se rezolve, Pandurii şi Rapid ajungând la un acord. Stancu va fi împrumutat la Pandurii până în 2011, cu condiţia ca jucătorul să semneze un acord de prelungire a contractului cu gruparea bucureşteană, care expiră în 2010. „În privinţa lui Stancu ne-am înţeles, de principiu, cu Rapid, care condiţionează împrumutul la Pandurii de prelungirea contractului. El se va prezenta în aceste zile în Giuleşti, va semna actele şi va merge cu noi în cantonament“, a precizat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS