12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFiorentina a trimis Ştiinţa la plimbare

Fiorentina a trimis Ştiinţa la plimbare

Din cauza programului aglomerat, formaţia lui Adi Mutu nu poate juca amicalul cu Universitatea, echipă care în prima jumătate a lunii februarie se va afla în turneu în Italia.

 

„Aş fi dorit să jucăm cu Juventus, dar distanţa prea mare dintre Torino şi Coverciano ne-a împiedicat. Am aranjat însă un joc cu Fiorentina, fiind destul de aproape. Este o formaţie de top şi prinde bine tinerilor noştri jucători, chiar dacă este doar un amical“, anunţa Napoli săptămâna trecută, ştirea fiind confirmată inclusiv pe site-ul oficial al Universităţii. Data desfăşurării meciului nu era stabilită, însă acesta ar fi trebuit să aibă loc în perioada 2-12 februarie, când Ştiinţa se va afla la Coverciano (Italia), pentru al doilea turneu de pregătire.

Numai că amicalul-vedetă aşteptat de alb-albaştri nu se va mai disputa, deoarece Fiorentina nu a reuşit să-şi facă timp pentru a înfrunta trupa lui Nicolo Napoli. La sfârşitul săptămânii trecute, încercând să aflăm data la care se va disputa partida, am constatat că italienii nici măcar nu ştiau de acest meci. Contactaţi telefonic, oficialii Fiorentinei ne-au îndrumat spre site-ul oficial al clubului, unde sunt postate toate partidele amicale ale echipei mari. Un răspuns asemănător am primit şi prin e-mail din partea Biroului de Presă al Fiorentinei, care joia trecută ne-a comunicat: „Ne pare rău, dar nu avem informaţii în legătură cu acest meci. În aceste zile, echipa este în Spania pentru pregătirea de iarnă. Încercaţi să ne contactaţi peste câteva zile“.

Ca răspuns la solicitarea noastră, ieri, într-un e-mail semnat AC Fiorentina (foto), clubul toscan a revenit, confirmând că amicalul Fiorentina – Universitatea Craiova nu poate avea loc: „Ne pare rău să vă comunicăm că, din cauza programului încărcat, Fiorentina a decis să nu dispute meciul amical propus de Universitatea Craiova“.

 

Suporterii viola nu au uitat Craiova

 

În aceste condiţii, suporterii olteni vor fi nevoiţi să mai aştepte până vor vedea Ştiinţa la lucru înfruntând un adversar de top din Europa. Asta, dacă nu cumva Napoli va decide să facă un drum mai lung cu echipa şi să evolueze, în cele din urmă, contra celor de la Juventus.

Anunţul că formaţia toscană nu va mai disputa amicalul cu Ştiinţa a fost postat ieri şi pe site-ul fiorentina.it, creat de suporterii echipei viola. Aceştia au şi comentat ştirea şi, cum era de aşteptat, nu au avut cuvinte frumoase pentru ex-juventinul Nicolo Napoli şi echipa sa. „Nu suntem cu siguranţă a doua ta opţiune, dragul meu Napoli. Încearcă alte variante toscane, gen Siena sau Empoli“ a fost replica unui suporter. „Ăştia ne-au eliminat din primul tur al Cupei UEFA în ‘82“, a amintit alt fan al Fiorentinei.

 

Alb-albaştrii îşi reiau pregătirile

 

Jucătorii Universităţii se vor reuni astăzi, întâlnirea fiind programată de dimineaţă, la Policlinica pentru Sportivi. Alb-albaştrii vor trece pe la cabinetele medicilor pentru a vedea cum stau cu sănătatea şi la ce parametri fizici sunt, apoi vor intra pe mâna lui Nicolo Napoli şi a ajutoarelor sale, care îi vor pregăti pentru retur. Primul antrenament va avea loc mâine, când jucătorii vor face cunoştinţă şi cu noul preparator fizic, italianul Enrico Luigi Busolin, care îl va înlocui pe Urbano Lega. Busolin va deveni ajutorul lui Donato Quinto, care va prelua sarcinile lui Lega, şi se va ocupa şi de pregătirea fizică a jucătorilor de la echipa a doua a Ştiinţei.

În Bănie este aşteptat astăzi şi Jeremie Njock, care va ateriza pe aeroportul de la Timişoara, unde se va întâlni cu Nicolo Napoli şi ceilalţi membri ai staff-ului tehnic. Camerunezul va sosi din Germania, iar ceilalţi, din Italia, împreună urmând să se urce în avionul care va ateriza la Craiova în această după-amiază. Njock va rata astfel vizita medicală, însă o va efectua vineri, ca şi ceilalţi străini din lotul Ştiinţei. Mitchell, Rose şi Baird vor ajunge în Bănie tot în această după-amiază, iar Dilevski şi Wobay, mâine, ultimul urmând să piardă primul antrenament al anului. Leonezul se va afla mâine dimineaţă la Ambasada Turciei din Bucureşti pentru a depune actele necesare obţinerii vizei, care i-a creat mari probleme la precedenta deplasare în Ţara semilunei.

Operat pentru a treia oară la genunchiul drept, Michael Baird se va alătura lotului, dar va urma un program de pregătire separat de restul echipei. După o săptămână de reacomodare la efort, oltenii vor pleca în Turcia, pentru un prim cantonament de zece zile, în Antalya.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII