12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEugen Vodă a îndreptat satelitul spre Craiova

Eugen Vodă a îndreptat satelitul spre Craiova

Aflat în Feroe, fostul portar al Universităţii, care astăzi îşi aniversează ziua de naştere, şi-a luat antenă parabolică din România pentru a vedea meciurile oltenilor.

 

– A devenit Feroe a doua casă pentru tine?

– Am ajuns în Insulele Feroe, în urmă cu opt ani, prin intermediul fostului mare fotbalist al Craiovei Maxima, Geolgău. Am jucat fotbal aici, am antrenat, iar acum muncesc. Chiar dacă aici fotbalul nu este de nivelul celui din România, am jucat din plăcere până la o vârstă la care alţii şi-au pus de mult ghetele în cui.

– Te poţi lăuda şi cu performanţe?

– Printre altele, am promovat pe Skala în prima ligă din Feroe (2001), ca antrenor principal. Şi o probă de longevitate şi seriozitate, aş zice, este faptul că am jucat în cupele europene până în 2006. Cu Universitatea am debutat în cupele europene în sezonul 1992/19993, iar aici, în Feroe, mi-am încheiat cariera europeană la aproape 42 de ani!

– Ce faci acum?

– Echipa la care eram antrenor cu portarii, Skala, a retrogradat (în 2008) în liga a doua, iar momentan nu am nici o ofertă concretă. Asta e! Muncesc şi vom vedea ce se iveşte. Aici este o enclavă de români, printre care şi fostul fundaş al Universităţii Craiova – campioana din 1991, Nicu Zamfir.

 

Universitatea merită să joace în UEFA

 

– Eşti la curent cu evoluţia Universităţii?

– Ce întrebare?! Normal că da. Mi-am cumpărat din România Digi TV şi urmăresc meciurile Ştiinţei. Am fost de Revelion în Poiana Braşov, am vorbit cu fostul meu coleg, acum antrenor al echipei, Jerry Gane. Ştiu că Universitatea se luptă pentru un loc în Cupa UEFA şi zic că merită să joace… În opinia mea, Craiova are echipă de cupe europene. Am vorbit mult despre Universitatea şi în toamna trecută, în septembrie, când România a jucat aici, în Torshavn, cu naţionala Insulelor Feroe. Atunci au venit la meci, printre alţii, Corneliu Stroe, Gheorghiţă Geolgău, Nicu Braun, Costel Ilinca, Liviu Goşea, toţi din Craiova, şi mi-au oferit informaţii la cald, cum se zice, despre fosta mea echipă. Atunci am schimbat impresii şi cu cei din staff-ul naţionalei, Victor Piţurcă, Gabi Boldici. Toţi mi-au vorbit laudativ despre actuala echipă a Universităţii. Este momentul ca Ştiinţa să revină în prim-planul fotbalului românesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS