18.4 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportValentin Ceauşescu: Dinamo a distrus Universitatea

Valentin Ceauşescu: Dinamo a distrus Universitatea

Fiul fostului dictator, conducător al Stelei în perioada de până la revoluţie, a dat de înţeles că Dinamo a distrus Craiova Maxima.

 

Într-un interviu apărut în presa centrală în urmă cu trei ani, Valentin Ceauşescu a spus, printre altele, că el s-a apropiat de Steaua „pentru că am vrut să protejez această echipă să nu aibă soarta Craiovei, care a fost distrusă de Dinamo“. La rându-i, Mircea Lucescu, antrenorul reprezentativ al lui Dinamo în acea perioadă, intervievat de GdS în 2008, a afirmat că Steaua, cu Valentin Ceauşescu la timonă, ar fi contribuit la distrugerea Craiovei Maxima.

GdS l-a chestionat pe Valentin Ceauşescu, solicitându-i acestuia un punct de vedere asupra celor afirmate de el în legătură cu distrugerea Universităţii Craiova de Dinamo, cât şi despre declaraţiile lui Mircea Lucescu privind rolul Stelei în destrămarea Craiovei. Valentin Ceauşescu însă a refuzat politicos să acorde un interviu pe această temă: „Mulţumesc de interes, dar nu vreau să vorbesc sau să comentez ceea ce spun alţii despre Universitatea Craiova – distrugerea ei. Mai ales dacă a spus asta Mircea Lucescu… Ce să comentez la Mircea Lucescu?! Sunteţi în Craiova, i-aţi putea contacta şi întreba pe cei din Craiova Maxima – jucători, conducători – şi astfel v-aţi putea documenta. Vă sugerez asta, cei din Craiova cunosc foarte bine problemele. Nu vă supăraţi, nu mai insistaţi, nu vreau să comentez“.

Stroe le ţine partea lui Mircea Lucescu şi
Valentin Ceauşescu

 

Credeţi că Dinamo, cu Mircea Lucescu în frunte, a distrus Craiova, aşa cum a afirmat Valentin Ceauşescu? La această întrebare, Corneliu Stroe, mentorul celebrei echipe a oltenilor din anii ‘80, supranumită Craiova Maxima, a declarat: „Nu cred că Dinamo, cu Mircea Lucescu, a distrus Craiova, adică nu cred că antrenorul Mircea Lucescu a avut un rol determinant în treaba aceasta, ci generalii de acolo, diriguitorii clubului. Să nu uităm că Dinamo a fost un club aparţinând de Ministerul de Interne de atunci al României. Şi Dinamo avea destule metode de a distruge o echipă, specifice departamentului! Cum ar fi ajutor de la echipele-satelit, prin arbitraje favorabile dinamoviştilor, dar care nu pot fi niciodată probate, aşa că evit comentariile pe această temă şi rămân doar cu bănuieli. Subiectul distrugerii Craiovei Maxima de Dinamo este vast, complicat şi ar necesita mult spaţiu şi, eventual, probe. Oricum, nu Mircea Lucescu este vinovat“.

 

„Valentin Ceauşescu – un om civilizat, deosebit“

 

În privinţa rolului Stelei în destrămarea Universităţii, fostul conducător al oltenilor a spus: „Steaua n-a avut nici un amestec în distrugerea Craiovei Maxima. Ungureanu şi Lung, după ce şi-au făcut datoria ani buni pentru clubul din Bănie, au optat, într-un târziu, pentru echipa militară, având însă acordul conducătorilor clubului craiovean. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar trebuie spus că toţi jucătorii care au plecat de la Craiova la echipele departamentale Dinamo şi Steaua n-au fost forţaţi să plece de la Universitatea, a fost opţiunea lor. Altfel, eu am fost în acei ani exilat la Scorniceşti, nu am semnat pentru dezlegările lui Cămătaru (pentru Dinamo) sau Ungureanu (pentru Steaua), ca să dau doar două exemple cunoscute din acei ani“.

„Valentin Ceauşescu? L-am cunoscut foarte bine pe domnul Valentin Ceauşescu, am stat de foarte multe ori de vorbă cu el, atât în perioada de până la evenimentele din decembrie 1989, cât şi după, când ne-am întâlnit ocazional pe la Breaza. Nu era un om care să discute de pe poziţii de forţă, era un om civilizat, mi-a făcut o impresie deosebită. Nici vorbă că Valentin Ceauşescu ar fi avut vreun amestec în distrugerea Craiovei. Poveşti!“, a mai spus Stroe.

 

Ştiinţa, şanse la cupe

 

Despre Universitatea actuală, fostul preşedinte al Ştiinţei, în prezent preşedinte de onoare al clubului de fotbal alb-albastru, a punctat: „Cred că Ştiinţa se poate califica într-o cupă europeană, este un obiectiv care ar putea fi realizat la sfârşitul acestei ediţii de campionat. Argumente? Valoarea demonstrată în turul de campionat, cât şi faptul, foarte important în această perioadă, că resurse materiale ar exista, adică Universitatea Craiova nu va fi afectată de această criză“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII