16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu: Suntem mai tari decât anul trecut

Cîrţu: Suntem mai tari decât anul trecut

Antrenorul pandurilor consideră că are la dispoziţie un lot mai valoros decât cel din turul campionatului graţie achiziţiilor, dar şi revenirii jucătorilor accidentaţi.

 

Din cei 35 de jucători prezenţi la primul antrenament al echipei Pandurii Târgu Jiu, antrenorul Sorin Cîrţu va alege lotul pentru returul campionatului, tehnicianul fiind mulţumit de calitatea sportivilor pe care-i are în subordine. „Când începe pregătirea sunt foarte mulţi jucători, dar important e câţi mai rămân şi câţi sunt când debutează campionatul. Din 35, câţi avem acum, nu este importantă cantitatea, ci calitatea. Iar la Pandurii pot spune că e şi calitate prin faptul că ne-au revenit nişte jucători accidentaţi, am mai luat doi pe care îi cunosc destul de bine şi cu ei suntem mai tari decât anul trecut“, a declarat Cîrţu. Noile achiziţii ale pandurilor, Lucian Pârvu şi Ionuţ Stancu, s-au pregătit sub comanda lui Sorinaccio, deşi ex-rapidistul nu a semnat contractul cu gruparea gorjeană. „Din câte ştiu eu de la conducere, Pârvu a semnat deja, iar la Stancu sunt problemele rezolvate, dar nu a semnat pentru că mai trebuie să luăm o hârtie de la Rapid pentru o anumită sumă“, a mai spus Cîrţu. Pe lista de achiziţii a târgujienilor se mai află un portar şi un fundaş central de picior drept. „Mă mai gândesc doar la un fundaş central pentru că vreau să găsesc unul pe care să-l luăm la nişte probe şi să-l vedem eventual la jocurile care vor fi în Turcia. Poate fi cel din Elveţia, de care a vorbit conducerea, dar poate să fie şi din Tanganica“. Goalkeeper-ul din Belarus, Yuri Tsigalko, ar putea părăsi formaţia Pandurii, nivelul acestuia fiind mult sub portarii de bază Mingote şi Stanca. Pandurii testează în aceste zile un portar, iar dacă el va corespunde cerinţelor lui Silviu Lung, îi va lua locul lui Tsigalko. Vehiculatul transfer al rapidistului Emil Dică la Pandurii nu mai este de actualitate, cel puţin aşa lasă să se înţeleagă Sorin Cîrţu: „Îmi pare rău că Emil Dică nu e cu noi. Asta înseamnă că nu am putut satisface ceea ce şi-a dorit el“.

 

Iordache nu vrea să plece

 

Supărat că a fost amendat cu 3.000 de euro la finalul turului după ce a plecat din cantonament înaintea partidei cu Poli Iaşi pentru a fi alături de soţia sa, internată în spital, Ilie Iordache şi-a depus memoriu la Comisia pentru Statutul Jucătorului, reclamând plata unor restanţe. Deranjată de acest demers, conducerea clubului Pandurii l-a pus pe lista de transferuri, însă Iordache susţine că nu vrea să părăsească formaţia din Târgu Jiu, cu care se află sub contract. „Mi-am depus memoriu la FRF pentru a-mi recupera nişte restanţe, dar nu am spus niciodată că vreau să plec de la Pandurii“, a declarat Iordache. Antrenorul Sorin Cîrţu susţine că nu este la curent cu o eventuală despărţire de Ilie Iordache. „Nu ştiu dacă pleacă Iordache. Eu nu am vorbit cu el despre aşa ceva. Dacă vrea să plece, îşi exprimă punctul de vedere în faţa conducerii. Eu nu ştiu nimic despre o posibilă plecare a sa“, a spus Cîrţu. Se pare că tehnicianul a intervenit în conflictul dintre Iordache şi conducerea clubului, cerându-le acestora din urmă să-i permită jucătorului să continue sub comanda sa.

 

Ciprian Vasilache, menajat

 

Pandurii au efectuat primele antrenamente pe stadionul Municipal, primul fiind mai solicitant din punct de vedere fizic, iar în cel de-al doilea jucătorii au primit şi mingea. Ciprian Vasilache, revenit după o accidentare, nu a rezistat primei şedinţe de pregătire, însă nu sunt motive de îngrijorare în privinţa lui. „El a plecat mai devreme de la antrenament pentru că avea un puls mărit, venind după şase luni de pauză. Vom avea mai multă grijă cu el, în aşa fel încât să putem să-l folosim şi să nu mai avem surpriza din tur“, a mai afirmat Cîrţu.

Lotul lui „Sorinaccio“

Jucătorii prezenţi la primul antrenament din 2009 al echipei Pandurii: Pedro Mingote, Răzvan Stanca, Yuri Tsigalko – portari, Sergiu Mândrean, Alin Rus, Alin Chibulcutean, Florin Popete, Daniel Ghindeanu, Adrian Rusu, Alexandre Cardoso, Mădălin Murgan, Ciprian Vasilache, Alexandru Păcurar, Adrian Nalaţi, Robert Vancea, Florin Stângă, Daniel Orac, Mugurel Dedu, Thiago Tremonti, Ilie Iordache, Milanco Raskovic, Mădălin Popa, Vali Simion, Alexandru Piţurcă, Liviu Mihai, Ibon Perez Arrieta, Adi Popescu, Constantin Grecu, Lucian Pârvu, Nicolas Alnoudji şi Ionuţ Stancu, precum şi juniorii Ionuţ Rada, Marian Pleaşcă, Cătălin Mohora şi Alexandru Avrămescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU