24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportValentino Rossi, campion mondial

Valentino Rossi, campion mondial

Campionatul s-a decis în Japonia: cel mai bun pilot în 2008 din MotoGP este Valentino Rossi. La Montegi se aştepta şi matematic să se întâmple asta, „Doctorul“ având prima şansă în faţa lui Stoner. La startul cursei de aproximativ 115 km din Japonia s-au aliniat 19 concurenţi, Jorge Lorenzo (Yamaha) a plecat din pole position, urmat de Casey Stoner (Ducati) şi Hayden (Honda), Valentino Rossi (Yamaha) fiind al patrulea pe grila de start.
Stoner şi Pedrosa au avut un start foarte bun, conducând în cursă după primul viraj, iar Rossi era situat pe cinci. După doar două tururi, „Doctorul“ a intrat în ritm şi s-a apropiat de primele locuri, iar după şase tururi a trecut pe locul doi, „lipindu-se“ de Stoner. Cei doi piloţi au pus o distanţă apreciabilă între Pedrosa şi Lorenzo, care s-au luptat pentru ultimul loc pe podium până la sfârşitul cursei. Cu 11 tururi înainte de final, Valentino Rossi l-a depăşit pe Stoner şi a rămas pe primul loc, câştigând cursa şi titlul mondial.
Cu trei curse rămase nedisputate (Australia, Malaezia şi Spania), Valentino Rossi şi-a trecut în cont al şaselea titlu de campion mondial la clasa MotoGP şi al optulea al carierei. Totodată, Fiat Yamaha a cucerit titlul la echipe, iar Yamaha la constructori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS