19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii de la SCM-U debutează în campionat

Voleibaliştii de la SCM-U debutează în campionat

Băieţii vor evolua în Divizia A2 şi au ca obiectiv promovarea, iar echipa feminină, proaspăt ajunsă în prima divizie, vrea să nu retrogradeze.

Echipele de volei de la SCM Universitatea Craiova încep astăzi un nou sezon competiţional. Fetele vor evolua în A1, iar voleibaliştii din Bănie în divizia secundă, A2. În runda inaugurală, echipa masculină va juca pe teren propriu, de la ora 11.30, cu CSM Bucureşti, în timp ce fetele de la SCM-U întâlnesc în deplasare formaţia Penicilina Iaşi. Ambele loturi au suferit modificări în pauza competiţională. În ceea ce priveşte banca tehnică, doar Puşa Dina a rămas.
La masculin, antrenorii Dan Pascu şi Alex Cozma au fost înlocuiţi cu Nicu Munteanu şi Adrian Terpea, iar la feminin, în locul lui Adrian Cotoranu, antrenor sub comanda căruia echipa a obţinut promovarea, a fost adusă Daniela Mincă. Nicu Stoian, preşedintele clubului SCM Craiova, a vorbit ieri despre obiectivele celor două echipe, dar şi despre meciurile din startul de sezon: „La fete, fiind nou-promovate, vrem să ne menţinem, dar la masculin avem obiectiv clar promovarea. Nu se pune problema să pierdem vreun set până la turneul final, pentru că adversarele sunt sub noi ca valoare. În prima etapă, vom evolua cu CSM Bucureşti, o echipă înfiinţată anul acesta. La fete o să fie mai greu. Jucăm primele două meciuri în deplasare, la Iaşi şi Galaţi, cu echipe puternice. Abia în etapa a treia, când avem acasă cu Piatra Neamţ putem spera la victorie“.

Jucătoarele străine nu au „cartea verde“

Echipa feminină de la SCM-U Craiova va juca astăzi cu Penicilina Iaşi, iar marţi, la Galaţi, în compania campioanei en-titre CSU. „Am vorbit cu cei de la Galaţi şi au acceptat să jucăm în devans, pentru că altfel ar fi trebuit să ne întoarcem de la Iaşi la Craiova, apoi să mergem la Galaţi, ceea ce era destul de obositor pentru fete“, a adăugat Stoian, cel care a însoţit voleibalistele oltene la Iaşi. Antrenoarea Daniela Mincă se confruntă cu o problemă destul de importantă. Nu poate miza decât pe una din cele cinci jucătoare străine venite în această vară, sârboaica Pajovic, restul neavând încă drept de joc. „Nu este vina noastră, pentru că le-am rezolvat transferul la federaţie. Nu le-a sosit certificatul de transfer internaţional din ţările de unde provin. Pajovic poate juca pentru că a mai evoluat în campionatul nostru“, a explicat ieri Stoian, preşedintele SCM Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII