9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, favoriţi la Buzău

Pandurii, favoriţi la Buzău

Antrenorul Sorin Cîrţu (foto) crede că gorjenii au destule argumente pentru a se impune pe terenul formaţiei Gloria Buzău.

Pandurii Târgu Jiu este printre cele trei echipe din Liga I care nu au obţinut nici un punct în deplasare în acest sezon, însă noul tehnician Sorin Cîrţu pare hotărât să schimbe lucrurile chiar de la primul său meci pe banca oltenilor. „Este un nou început pentru echipă, iar abordarea meciurilor se va face de pe un alt nivel“, a spus Cîrţu care, în campionatul trecut, a debutat ca antrenor al Daciei Mioveni cu un succes în Crâng. Şi pandurii au amintiri frumoase din duelurile cu Gloria Buzău, victoria cu 3-1 din returul sezonului precedent însemnând începutul renaşterii echipei oltene, după o serie de 17 eşecuri. Omogenă şi mai valoroasă, echipa Pandurii Târgu Jiu are, teoretic, prima şansă cu formaţia condusă de portughezul Alvaro Magalhaes.
„Gloria Buzău este o echipă în suferinţă, are un singur punct. Totuşi, a făcut un mic progres să iasă din pasa neagră în care era de şapte etape, prin punctul obţinut la Piteşti. Buzoienii au încă probleme de omogenizare, pentru că au adus foarte mulţi jucători străini, iar valoarea echipei noastre este superioară. Chiar dacă nu suntem ocoliţi de accidentări, cei 14 jucători pe care ne vom baza la această partidă trebuie să tranşeze jocul în favoarea noastră“, a declarat Sorin Cîrţu.

Schimbări la mijloc

Din cauza numeroaselor indisponibilităţi din lot, dar şi din considerente tactice, Cîrţu va schimba aproape complet linia mediană faţă de jocul precedent. Alături de Stângă, titular etapa trecută, favoriţi pentru a evolua la mijloc sunt Murgan, Orac şi Nalaţi, jucători care au fost rezerve cu CS Otopeni. Tehnicianul nu va opera însă nici o modificare pe două posturi considerate cheie, cel de portar şi atacant. Mingote, rezerva lui Stanca, s-a accidentat la ultimul antrenament, în locul său fiind cooptat în lot Robert Bălăeţ, antrenorul cu portarii al echipei. Pe lângă Mingote, la Buzău vor mai absenta Dedu, Vasilache, Arrieta, L. Mihai, Tremonti, accidentaţi, precum şi Păcurar, suspendat. Pandurii Târgu Jiu va întâlni în şaisprezecimile Cupei României pe FCM Bacău, formaţie ce activează în Liga a II-a. Antrenorul Cîrţu nu este mulţumit de tragerea la sorţi, pentru că echipa sa va avea o deplasare lungă înaintea partidei cu Universitatea Craiova.
„Numai la asta nu mă gândeam acum, să mergem tocmai la Bacău pentru un meci de Cupa României. Este un joc greu, iar apoi avem meci la Craiova. Două-trei zile le vom pierde numai pe drumuri cu această deplasare la Bacău“, a afirmat Cîrţu. Acesta susţine însă că echipa sa este favorită şi trebuie să se califice în fazele superioare ale competiţiei. Obiectivul grupării gorjene este accederea în finala Cupei României. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS